Monday, May 13, 2024
HomeРегионПерникБотев с класика над Миньор (Пк), над 30 фена подкрепиха любимците си...

Ботев с класика над Миньор (Пк), над 30 фена подкрепиха любимците си в Пловдив

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 3:0 над Миньор (Перник). Срещата от 27-ия кръг на Втора лига се игра в понеделник на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

„Канарчетата“ се поздравиха с успеха след два гола на Иван Василев и едно попадение на Джак Лейн. Тимът от Перник бе подкрепен от агитка от над 30 души. В 5-ата минута Джак Лейн проби и намери Монир Ал Бадарин, който от границата стреля във вратаря. В 7-ата минута след корнер гостите отправиха удар, но той не затрудни Хидайет Ханкич. В 19-ата минута Иван Василев бе съборен в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа и показа червен картон за играч на гостите. Зад топката застана именно Василев и въпреки, че вратарят усети ъгъла на изпълнението, топката влетя във вратата за 1:0. В 22-ата минута удар на Благовест Данчев мина над вратата. 2 минути по-късно Ханкич отрази шут от дистанция, а в 29-ата минута удар на Джак Лейн бе спасен от вратаря. В 32-ата минута Иван Василев асистира към Джак Лейн, който останал сам срещу вратаря покачи на 2:0. Второто полувреме стартира с натиск на гостите, които изпълниха няколко статични положения, но защитата на Ботев се справи. В 60-ата минута след дълго лечение на травма в игра се появи Бисер Бонев. В 65-ата минута Благовест Данчев осъществи добър рейд и пусна към Юсеин Касов, но ударът мина над вратата. Крайният резултат бе оформен в 74-ата минута, когато Димитър Балинов влезе в наказателното поле и подаде към Иван Василев, който от непосредствена близост вкара втория си гол в мача.

„За Миньор бе чест, че Ботев (Пловдив) излезе с футболисти, струващи куп пари срещу нас. Това е уважение към нашия вековен клуб. Лесно е да играеш срещу деца, важно е да си направиш трезва прценка, за да ставаш по-силен“, коментираха след срещата от щаба на перничани.

RELATED ARTICLES

Most Popular