Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилС народно веселие Кюстендил празнува Гергьовден

С народно веселие Кюстендил празнува Гергьовден

Цветен и огласян от детски смях – такъв беше площад “Велбъжд” в Кюстендил на Гергьовден.

“Веселие по Гергьовден” събра малки и големи в прекрасен празник, вдъхновен от младежи, направен от младежи и представен от невероятните деца на Кюстендил. Това бе първата инициатива, вдъхновена и реализирана от Младежки консултативен съвет към Община Кюстендил.

Богати фолклорни ритми, викторини с награди, много забавления, музика, спортни състезания и стотици щастливи деца – това е само част от емоцията, която съпреживяха всички жители и гости, дошли в центъра на града.

В отбелязването на празника се включиха и Девойки “Кюстендилска пролет”, които заедно с младежите от Младежки консултативен съвет и младите танцьори от Представителен  фолклорен ансамбъл “Родолюбие” зарадваха с парче козунак, шарено яйце и топла усмивка дошлите да се потопят в магията на Гергьовден.

Кметът Огнян Атанасов поздрави всички българи, където и да се намират по света и пожела да се завръщат към корените си и Кюстендил, за да останат.

Той даде старт и на най-забавното предизвикателство – малчуганите се впуснаха в оспорвана надпревара да открият предварително скрити великденски яйца. Намерилите най-много получиха награди- вкусен козунак и различни лакомства.

Красиви девойки се залюляха на гергьовски люлки, а усмихнати младежи галантно стояха до тях.

Снимки: Росен Христов

Празникът бе още по-красив, защото потопи присъстващите в магията на българския фолклор, който завладя всички благодарение на невероятните изпълнения на певиците от формация „Фолкарт“ и ПФА “Родолюбие”.

Община Кюстендил изказа благодарност на фирмите, осигурили за празника 900 яйца и 150 козунака.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular