Monday, May 20, 2024
HomeРегионПетричВиктория Льондова от Петрич спечели награда от конкурса „Чешма с история“

Виктория Льондова от Петрич спечели награда от конкурса „Чешма с история“

Поредно отличие за възпитаник на ПГ „Пейо Яворов“ в Петрич. „Виктория Льондова от 12 „б“ е класирана на трето място в конкурса “Чешма с история”, организиран от Фондация “Наука за природата”. Творбата на нашата ученичка е отличена сред 146 разказа на участници от цялата страна“, съобщиха от учебното заведение.

Всяка чешма в България има своя история. И тези истории са толкова стари, свързани с много легенди и предания, че никой не знае коя е била първата от тях. Предстои да се изберат реални чешми, които да бъдат възстановени от екипа на фондацията, а техните истории ще бъдат добавени към интерактивната карта на чешмите в България. „Радваме се за успеха на Вики и я поздравяваме за литературното отличие.

Поздравления и за нейния преподавател по български език и литература г-жа Теодора Динева – за отличното представяне и добрата работа по подготовката за националния конкурс! Пожелаваме още престижни отличия до края на учебната година – последна за нашите дванадесетокласници!“, допълниха още от гимназията в Петрич.

RELATED ARTICLES

Most Popular