Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Вихрен” надигра „Чавдар” с 2:1

„Вихрен” надигра „Чавдар” с 2:1

Мача си от 22-рия кръг за първенството на ЮЗ трета лига санданските футболисти изиграха на градския стадион в Етрополе срещу местния „Чавдар”. През първата част на срещата по-добре стояха на терена футболистите на домакините. Така при една бърза контраатака по десния фланг топката бе насочена към Николай Ботев и той сам срещу вратаря на „Вихрен” Ангелски стреля силно, топката бе отбита и в добавката Ботев не сгреши за 1:0. До края на първата част на срещата на три пъти футболистите на домакините не бяха точни отблизо срещу вратаря на „Вихрен” Ради Ангелски.

На полувремето наставникът на домакините Красимир Стоев извърши пет смени с цел подобряване на играта на терена, но те не се оказаха удачни. Футболистите на „Вихрен” още в самото начало на второто полувреме заиграха по-агресивно, по-смислено и резултат не закъсня. След центриране отдясно в наказателното поле на домакините Димитър Макриев се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата за 1:1. На два пъти Димитър Благов и Димитър Макриев не успяха от непосредствена близост да прострелят вратаря на „Чавдар”. След атака по десния фланг, подета от Атанас Чепилов, последва отлично центриране и с глава Димитър Макриев направи резултата 2:1 за „Вихрен”. Това попадение се оказа златно и донесе трите точки за санданския тим и при това положение „Вихрен” дели първото място в таблицата с отбора на „Марек” с по 49 точки – две повече от „Беласица” и пет повече от ФК „Кюстендил”. „Труден мач срещу един много корав съперник – този на „Чавдар” (Етрополе). През първата част на двубоя не играхме добре. Всички наши атаки стигаха до наказателното поле на домакините. Липсваше ни точност в последния пас. През второто полувреме нещата на терена се подобриха и така се стигна до победа и спечелване на трите точки. Давам задоволителна оценка като цяло на играта на футболистите, които взеха участие в този мач. В сряда ще посрещнем на градския стадион в Сандански отбора на „Пирин” (Гоце Делчев)”, сподели старши треньорът на ФК „Вихрен” Петър Златинов.

Наставникът на „Чавдар” (Етрополе) Красимир Стоев сподели, че в мача срещу „Вихрен” не е могъл да разчита на болния Михаил Петров и контузените Виктор Георгиев и Мартин Милков. „На почивката направих пет смени с цел подобряване на играта на терена, но това не се случи и загубихме от отбор, който не ни превъзхождаше с нищо. В сряда ще гостуваме на „Надежда” в Доброславци”, допълни Стоев.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular