Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортНахъсан "Перун" взе три точки от "Веблъжд"

Нахъсан “Перун” взе три точки от “Веблъжд”

При отлично съдийство на Георги Николов се игра дерби мачът между отборите на „Перун” (Кресна) и „Велбъжд” (Кюстендил) от 22-рия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Двубоят бе от съществено значение и за двата отбора, които до момента бяха в опасната зона на изпадащите. Още след първия съдийски сигнал футболистите на домакините тръгнаха в атака, търсейки начин за отбелязване на ранен гол. Иван Атанасов и Александър Александров бяха блестящи по крилата и често поставяха в неудобни ситуации защитата на гостуващия тим. На два пъти Георги Атанасов и веднъж Иван Георгиев се озоваха в удобни позиции за отбелязване на гол, но неточната и прибързана стрелба не водеше до нищо положително. В 30-ата минута Иван Георгиев след атака по десния фланг надбяга защитата на гостите, навлезе в наказателното поле и там бе засечен и главният съдия Георги Николов съвсем правилно отсъди дузпа, която потърпевшият превърна в гол за 1:0. До края на полувремето се играеше най-вече пред вратата на „Велбъжд”, но до отбелязване на нови попадения така и не се стигна.

На почивката наставникът на домакините Благовест Ангелов направи бърз разбор на играта на неговите възпитаници от първата част на двубоя и даде насоки как да се играе за отбелязване на нови попадения. Още по-мобилизирани излязоха футболистите на „Перун” след подновяването на играта. На три пъти Петко Стоинков отляво и Иван Георгиев отдясно бяха близо до отбелязване на нови попадения, но отново стрелбата беше неточна. В интерес на истината футболистите на домакините се поприбраха отзад и разчитаха напред на контраатаки. Иван Георгиев, Атанас Топалов и Роберто Харалампиев обстрелваха неточно вратата на гостите. Вторият гол в срещата бе отбелязан в 61-вата минута. Тогава при контраатака по десния фланг, подета от Роберто Харалампиев, последва остро центриране зад защитата на гостите и опитният Атанас Топалов от 5 метра насочи топката под напречната греда зад стража на „Велбъжд” за 2:0. До края на мача при поредни контраатаки за домакините Иван Георгиев, Петко Стоинков и Атанас Топалов отблизо обстрелваха вратаря на гостите Карадалиев, но той бе на мястото си и не допусна попадение в мрежата си. Красимир Ангелов веднъж изскочи очи в очи срещу вратаря на „Велбъжд”, но изпрати топката технично в аут. Гостите от своя страна се опитваха с хаотични центрирания да променят резултата на терена, но отличните Десислав Токов и Петьо Крушалийски играха на много високо равнище и до отбелязване поне на почетно попадение за отбора на „Велбъжд” така и не се стигна. В края на срещата резервата Иван Найденов пробяга около 60 метра с топката по левия фланг, навлезе и стреля от движение, но кълбото профуча на сантиметри отдясно на Карадалиев в аут.

„Най-после успяхме да доживеем и видим точен и обективен главен съдия в лицето на Георги Николов, който ръководеше безупречно нещата на терена и отсъди това, което се случваше. Ето такива арбитри трябва да ръководят мачовете за в бъдеще. Стана добър мач. Футболистите, на които гласувах доверие в това дерби, бяха истински биткаджии, знаеха цената на трите точки. Перфектна защита, начело с Десислав Токов и Николай Димитров. Като цяло давам добра оценка на целия отбор. В сряда ще приемем лидера в групата – „Марек” от град Дупница”, сподели Благовест Ангелов – старши треньор на „Перун”.

С тази победа отборът на „Перун” има вече 15 точки, с 1 повече от „Банско” и с 3 повече от „Велбъжд” (Кюстендил).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular