Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупница„В и К -Дупница“ дължи 75 000 лв. за заплати на работниците си

„В и К -Дупница“ дължи 75 000 лв. за заплати на работниците си

„В и К – Дупница“ дължи 75 000 лв. за заплати на работниците си за м. януари и в общинататърсят начин да намерят средства за изплащането на забавените възнаграждения, стана ясно на пресконференция на председателя на Общинския съвет (ОбС) Костадин Костадинов.

„Няма причина от 1 април „Кюстендилска вода“ да не стане оператор. Уведомили сме синдикатите за преназначаването на служителите. Аз го направих, макар да съм против консолидацията. Разбрах, че има изготвена пазарна оценка на сградата на „В и К – Дупница“, все някъде „Кюстендилска вода“ трябва да се настани. Не зная каква е оценката, дали сградата ще се продава или ще се отдава под наем. Все още няма входирано искане за извънредна сесия заради това. А процедурата отнема време. Очаквам кметът да внесе докладна в Общинския съвет. Разбрах, че е имал среща с представители на Ви К холдинга, друго не зная“, каза шефът на ОбС.

Костадинов заяви, че не е кадрувал в дружеството, чийто  принципал е съветът. Председателят обясни, че се е съгласил с предложението на кмета Първан Дангов предишната управителка Красимира Иванова да бъде освободена, тъй като тя не се е справил със задачата да дружеството да увеличи събираемостта на приходите от инкасиране. Относно назначението на сегашния временно изпълняващ длъжността управител Костадин Костадинов обясни, че е бил предложен от Дангов, а той е приел. Както и приел предложението на кмета да помага на Милушев, но не е кадрувал.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular