Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаГимназията в Дупница преминава към онлайн обучение

Гимназията в Дупница преминава към онлайн обучение

В петък дистанционно ще се учи в СЕУ “П. Хилендарски”

 

Към обучение от разстояние в електронна среда преминава от петък (21 януари) Профилираната гимназия “Христо Ботев” в Дупница. Причините са нарастващият брой на отсъстващи заради заболяване преподаватели и ученици и затрудненото провеждане на учебния процес. „От петък преминаваме към онлайн обучение. Чакаме заповедта на министъра, за да бъде издадена и заповед от директора на училището ни. В момента отсъстват 11 учители, 10 от които са болни от Ковид-19 и с грипоподобни симптоми. Учениците под карантина са 250 от общо 608”, съобщи зам.-директорът Яна Анастасова.


Само за няколко дни броят на заболелите в гимназията преподаватели и ученици се е увеличил значително, показва справка в учебното заведение. От 5 в началото на седмицата сега карантинираните паралелки са 9. Педагогическият персонал, поставен под карантина, надхвърля 30-те процента, до които бе достигнал в понеделник.
Както писахме, увеличаващият се брой на заболели и отсъстващи учители доведе в някои от учебните заведения в града до проблеми с провеждането на учебните занятия. В тази връзка от общината сигнализираха РУО-Кюстендил, като бе предложено част от училищата да започнат да учат дистанционно.
Средно езиково училище “Св. Паисий Хилендарски” в Дупница също съобщи на фейсбук страницата си, че в петък, 21 януари,
обучението ще се проведе в електронна среда от разстояние по познатия вече график. От учебното заведение уточниха, че олимпиадата по география и икономика ще се проведе на 21.01.2022 от 14 часа. Учениците да имат готовност да бъдат тествани преди нея.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular