Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупница"Гладиаторите" от Дупница грабнаха 2 медала от престижен турнир в Босна и...

“Гладиаторите” от Дупница грабнаха 2 медала от престижен турнир в Босна и Херцеговина

  • Венцислав Аничин стана шампион при кадетите, Михаела Георгиева със сребро при девойките

  • Братята Джорджеви отпаднаха на четвъртфиналите при мъжете

 

Таекуондистите от дупнишкия СК „Гладиатор“ спечелиха два медала от Международния турнир Bosna i Herzegovinaopen в клас G1, който се проведе в столицата Сараево.
Венцислав Аничин стана шампион при кадетите в категория до 65 килограма (злато). Той се справи много добре с всичките си съперници и не остави съмнение в превъзходството си.
Михаела Георгиева пък успя да завоюва среброто при девойките до 55 килограма, като малко не й достигна да се окичи със златото.
В сряда следобед обаче нещата за представителите на СК „Гладиатор“ не се развиха така добре. Митко Джорджев започна с победа над германец при мъжете до 68 килограма, но на четвъртфинала отстъпи от хърватин. Неговият брат Александър, който също се подвизава в същата категория при мъжете, също допусна поражение в мача си за медал от представител на Унгария. В този двубой Сашо водеше в резултата до втория рунд, но допусна обрат в третия.
При жените до 49 килограма Николет Костова също отпадна на последната фаза преди разпределението на медалите. Дупничанката победи сръбкиня, но в спора за полуфинала падна от мексиканка.
Малко по-рано Александра Георгиева завърши 5-а по време на Европейското първенство за юноши и девойки, което също се проведе в Сараево и предхождаше международния турнир.
Александра беше 2-ра поставена в схемата и почива в първия кръг. След това дупничанката победи германка, но загуби в мача за медал. Тя водеше в първите два рунда, но допусна обрат в третия, който й костваше успеха.
Васил Борисов също загуби своя мач. Това беше негов дебют за националния отбор и треньорите отчитат, че той е „прегорял“ от желание да се представи възможно най-добре при първия си мач за страната на толкова голям форум.
„На европейското имаше общо четирима наши представители: Александра Георгиева, Борислава Борисова, Михаела Костадинова и Васил Борисов. Като цяло не съм доволен от представянето ни там. Ще трябва да анализираме двубоите и да си направим съответните изводи, за да не допускаме такива поражения в бъдеще. Това бяха последните международни срещи на нашите състезатели за тази календарна година“, коментира пред „Вяра“ главният треньор на СК „Гладиатор“ Христо Михалчев.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular