Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаДангов: Бившият зам.- кмет Китанова е подала жалба срещу изграждането на външните...

Дангов: Бившият зам.- кмет Китанова е подала жалба срещу изграждането на външните връзки на компостиращата инсталация на депото край с. Джерман

Бившият зам.- кмет на Дупница Олга Китанова е подала жалба срещу изграждането на външните връзки на компостиращата инсталация на депото край с. Джерман и проектът е спрян, това съобщи още кметът Първан Данговна пресконференцията си в понеделник. Заради жалбата крайният срок за отчитане на проекта няма да бъде спазен.

„Китанова е пуснала жалбата в качеството си на бивш ръководител на проекта. Пуснала е жалба срещу общината, в която е работила. Сега ще чакаме да се произнесе компетентният орган и от ОП „Околна среда“ да дойдат на проверка. Това означава, че крайният срок 30 април няма да се случи. Така не може да верифицираме извършените по проекта дейности. Вместо през лятото, вложените пари ще ни се върнат през ноември“, обясни кметът.

Първан Дангов припомни, че подпис на зам.- кмета по икономическите дейности в предишния мандат, поставен в последните дни преди той да изтече, е застрашил друг проект на общината. Той е за изграждането на модерно улично осветление в шестте големи села. Олга Китановае подписала договор с избран изпълнител, въпреки че е имало подадена жалба срещу избора в КЗК. Заради това има наложена глоба на общината. „Подал съм жалба в прокуратурата, но нещата вървят бавно. На 9 ноември заварихме общината с 14 млн. лв. задължения по Закона за отпадъците“, посочи Дангов.

Както е известно, откритата в края на миналата година компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци не може да заработи, докато не се изградят външните връзки.

RELATED ARTICLES

Most Popular