Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникДа помогнем! Осем семейства от Трън останаха без дрехи и покъщнина след...

Да помогнем! Осем семейства от Трън останаха без дрехи и покъщнина след голям пожар

Започна дарителска кампания в помощ на семейства, които след пожар останаха без покрив над главите си.

Огнената стихия избухна на 19 октомври в общежитие към бившия строителен техникум „Владо Тричков“ в Трън. По думите на зам.-кмета на града Десислава Цветкова сградата е на три етажа и е използвана като общинско социално жилище. Няма пострадали вследствие на огъня. В жилището са били настанени осем семейства от града, сред които пет деца на възраст от две до 10 години и 13 възрастни. Те са обитавали първия и втория етаж от зданието.

Вещите и имуществото на живущите също са унищожени вследствие на запалването.

Към момента обитателите на общинското жилище са временно изпратени при свои близки и роднини.

Общинската администрация в Трън подготвя осигуряването на други помещения, в които да бъдат настанени потърпевшите. Те получиха и храна за няколко дни.

Цветкова заяви, че потърпевшите семейства имат нужда от дрехи, хранителни продукти, хигиенни материали, постелен инвентар, електрически уреди и всякакви полезни неща за едно домакинство.

Всеки, който реши да помогне, може да получи повече информация на телефона на Община Трън: 0884 696 942.

Междувременно от ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” съобщиха, че пожарът е тръгнал от оставена без наблюдение запалена печка на твърдо гориво. Сигналът за инцидента е подаден на 19.10. в 11:26 часа в Оперативния център при РДПБЗН-Перник. Към момента на пожара в общежитието е имало 18 човека, уточниха от пожарната.

Това е пореден пожар в сградата, от която трънчани и преди са забелязвали пламъци от коминните инсталации.

RELATED ARTICLES

Most Popular