Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионПерникЛюбим актьор от „Братя“ и „Капките“посвети песен на спасения Сашко от Перник

Любим актьор от „Братя“ и „Капките“посвети песен на спасения Сашко от Перник

Победителят от “Като две капки вода” и популярен актьор от сериала “Братя” Владимир  Михайлов се похвали с нова песен. Любопитно е, че тя е вдъхновена от спасяването на Сашко от Перник. Михайлов наскоро приключи първото се национално турне, но всичко за него тепърва предстои.

Той направи песен, вдъхновена от спасяването на Сашко от Перник. Тя носи името “Изгубен”, а в нея участие взимат и група “Сленг”.

“Спасителите на Сашко – Милко и Веско са нашите вдъхновители за видеото. Много ни помогнаха и с локациите, с екипировката и със съвети. Без тях нямаше да може да се справим”, сподели Владо Михайлов в ефира на Nova.

Междувременно стана ясно, че на около 40 сигнала е реагирало от създаването си досега звено „Аварийно-спасителни дейности и превенции” към Община Перник, съобщи неговият ръководител Милко Михалков, който е един от спасителите на Сашко.Три от случаите са били свързани с издирване на хора.

Към момента на щат в звеното са шестима служители. Очаква се щатните бройки да бъдат увеличени. Спасителите са преминали през серия обучения, последното от които е приключило преди броени дни.

„Въжен достъп – това са спасителни действия при високорискови ситуации, при земетресения, промишлени аварии, така че вече сме сертифицирани и градът разполага с една бойна единица, която при една такава ситуация може да реагира доста адекватно. Тепърва ни предстоят още курсове, отиваме в Монтана другия месец. Пак специализирано обучение в полигона на пожарната. Приготвена ни е специална програма, която е по програмата за пожарникарите, пак за природни бедствия, аварии, земетресения, наводнения, спасителни действия при бързотечащи води. Една подготовка, която дава и професия на съответния спасител. Така че това е професионално обучение, което ще добавим към работните досиета на спасителите, които имат доста опит”, каза Милко Михалков.

Михалков заедно с Веселин Георгиев са част от аварийно спасителното звено. На 19 октомври двамата станаха почетни граждани на Перник.

RELATED ARTICLES

Most Popular