Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаДепутатът Даниел Александров се отказва от имунитета си

Депутатът Даниел Александров се отказва от имунитета си

Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров ще се откаже доброволно от имунитета си. Това стана ясно от думите на колежката му Рая Назарян по време на заседанието на комисията по имунитетите в понеделник.
Имунитетът на Александров бе поискан на 7 юни, като от прокуратурата съобщиха, че причината е, че “чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст”. Той бе разпитан, но към момента е привлечен само в качеството на свидетел, а не на обвиняем.

Комисията бе сформирана, за да реши трябва ли лидерите на ГЕРБ и ПП Бойко Борисов и Кирил Петков, и депутатите Димитър Аврамов от ДПС и Даниел Александров да се откажат от депутатската си закрила. Първите трима обаче вече го направиха и така в предмета на работата ѝ остана само шампионът по борба Даниел Александров, който бе кандидат за народен представител от 10 МИР -Кюстендил, а на последните избори за НС бе избран от 23 МИР -София.
Комисията трябваше да излезе с решение до понеделник. Това обаче не се случи, затова предстои да се поиска от наблюдаващия прокурор разрешение да се коментират подробности на следващото ѝ заседание, което също може да бъде открито.

Депутатите решиха да не изслушват Даниел Александров. Предстои срокът на работа на комисията да се удължи, ако преди това народният представител не се откаже от закрилата си.

Александров обаче е категоричен, че се отказва доброволно от своя имунитет, като ще настоява случаят да бъде изяснен докрай.
Шампионът по борба и депутат от ГЕРБ-СДС реагира публично след обвинението в блудство като заяви, че зад всичко стои неговия развод. Той отрече написаното по негов адрес. “Нищо от написаното не е вярно, стоя зад името си и всичко това ще докажа в съда”, категоричен бе Александров, който към днешна дата се отказва от имунитета си.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular