Monday, May 20, 2024
HomeРегионБобов долДупница скърби за д-р Методи Янков!

Дупница скърби за д-р Методи Янков!

Напусна ни дупничанинът д-р Методи Янков, един от най-утвърдените специалисти по Акушерство и гинекология в страната. Новината съобщиха колегите му от МБАЛ “Сердика” в столицата.

“Напусна ни д-р Методи Янков, изключителен лекар и обществен деец, човек с широка душа и сърце, ерудиция и човечност, радетел за развитието и пълноценността на частната инициатива в здравеопазването, учредител и член на УС на НСЧБ и управител на МБАЛ „Сердика“, написаха колегите му.

Д-р Методи Янков е завършил Медицинска академия – София през 1979 година.
През 1984 година придобива специалност по Акушерство и гинекология, а по-късно придобива специалност по Социална медицина и Икономика на здравеопазването, съответно през 1990 и 1992 година, както и две магистратури – по социални дейности и обществено здравеопазване и по здравен мениджмънт.
Започва работа като хирург в Районна болница – гр. Бобов дол, след което е работил осем години като акушер-гинеколог в Районна болница – гр. Дупница. От 1993 година е бил изпълнителен директор на Първа акушеро-гинекологична болница „Света София“.

Изпълнявал е ръководни длъжности в Министерство на здравеопазването, бил е изпълнителен директор на Столичен медицински холдинг. Той е първият директор на Столична здравноосигурителна каса.
На 22 юли 2010 година открива МБАЛ „Сердика“, чийто управител бе. Съпруг, баща на две деца и дядо на трима внуци.

Новината за кончината му разтърси дупничани, които го помнят с широката му душа и сърдечност. “Няма човек от Дупница, на когото да му се е налагало лечение в София и да не е помогнал. Независимо в коя болница и при кой лекар, вратите за него бяха широко отворени. Дъщеря му също е невероятен специалист и десетки жени от града ходят на лекар и търсят съдействие от нея. Пази само прекрасни спомени от детските си години в Дупница и е наследила най-доброто от своя баща. Загубата наистина е голяма”, коментират дупничани.

Само преди няколко дни семейство Янкови откри нов център за долекуване в столицата.

„Д-р Янков живя на един дъх. Не спираше да работи и да помага на хората в нужда. Разкри хосписи и центрове за долекуване на тежко болни. Загубихме наистина голям Човек“, споделят близки на семейството.
С най-добри чувства го помнят и работилите с него в Родилно отделение на Общинската болница в Дупница.

“Невероятно сърцат и с неповторимо чувство за хумор. Изключителен диагностик, работохолик и много човечен както към пациентите, така и към всеки един колега от града. Ще го помним красив и винаги усмихнат. Постигна наистина много в сферата на здравеопазването, превърна се в пример за успех ! Най-дълбоки съболезнования към съпругата му Ани, двете им деца и всички близки! Загубата е голяма!”, изразяват своята съпричастност към загубата колегите му от Родилно отделение в Дупница.
Опелото ще се отслужи в петък – 21 юли 2023 година, от 10.00 часа в църквата на Православния гробищен парк „Св. Архангел Михаил“ в Бояна на ул. Бояна парк №4.

Екипът на “Вяра” изказва искрени съболезнования към семейството, близките, роднините и колегите на д-р Методи Янков! Поклон!

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. От какво е починал така рязко ? Защото в Ботевград не един и двама лекаря починаха съвсем внезапно на по 40-45-годишна възраст. Спряло им сърцето просто. И всичко бяха с по няколко дози “ваксинирани”…

Comments are closed.

Most Popular