Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаДеца с Ковид-19 се лекуват в общинската болница в Дупница

Деца с Ковид-19 се лекуват в общинската болница в Дупница

14 души от персонала са заразени, колегите им дават допълнителни дежурства

Три деца, заразени с COVID-19, са настанени за лечение в дупнишката общинска болница. Както е известно, в Инфекциозно отделение има специално обособени болнични легла за малки пациенти.
„Към момента в нашата болница са хоспитализирани три деца. Едното от тях е само на 6 месеца, другите са съответно на 3 и 12 години. Да се надяваме, че няма да има повече такива случаи. Но ние имаме готовност да приемаме и деца. Ако капацитетът, с който разполагаме, бъде запълнен, ще мислим и за допълнителни легла. Силно се надявам обаче, че това няма да ни се наложи“, коментира пред „Вяра“ прокуристът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница – Мария Иванова-Жайгарова.
Към четвъртък следобед в лечебното заведение са хоспитализирани общо 46 пациенти – 43 в ковид отделенията и трима в реанимацията, които са в по-тежко състояние.
Жайгарова допълни, че в последните дни има и немалко заразен персонал.
В момента с опасния вирус са общо 14 души, работещи в общинската болница: двама лекари, седем медицински сестри, една акушерка, двама клинични лаборанти и двама санитари.
„За съжаление това допълнително утежнява работата на всички останали. На здравите им се налага да дават и допълнителни дежурства, за да имаме достатъчно на брой дежурни екипи“, каза още Мария Иванова-Жайгарова.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular