Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияДраматични събития в СДС! Изключиха членове и активисти на синята организация в...

Драматични събития в СДС! Изключиха членове и активисти на синята организация в Дупница и Кюстендил

Областните ръководства в Кюстендил, Сливен, Бургас и Разград вън от Съюза на демократичните сили

Националното ръководство на СДС изключи областните ръководства на сините в Кюстендил, Сливен, Бургас и Разград. Така на практика активът на седесарите в Дупница вече е изключен от Съюза на демократичните сили и е вън от структурите на най-старата дясна партия. Това съобщи един от дългогодишните членове на организацията в Града на барикадите – Асен Кирилов.

От своя профил във ФБ Кирилов възкликна: „Да изключиш хора, които са постигнали успехи на регионално ниво, като на последните местни избори СДС е 3-та политическа сила, да имаш 5 общински съветници и председател на Общинския съвет от твоята партия и на всичко това да сложиш черта, защото не е плащан членски внос, е меко казано… странно. А може би не е !? Бъдещето ще покаже”.

По-късно за „Вяра” Кирилов коментира, че е научил новината за изключването си от членството в СДС по неофициален път. Разбрал за драматичните събития от профила на своя съпартиец от Бургас – Дончо Златев. Според Кирилов като формална причина е посочено неплащане на членския внос. Той обаче допуска, че реалните такива са съвсем различни. Сред тях вероятно са поисканата политическа отговорност от лидера на СДС Румен Христов след проведените три поредни парламентарни избори и ревизиране на коалицията с ГЕРБ. „Възможно е да има и други причини, но аз съм един обикновен редови член и няма откъде да ги знам. По тази причина се въздържам и от други коментари. Ще изчакам да получа официално информация”, сподели Кирилов. Той твърди, че не е разговарял нито с местния лидер на СДС в Дупница, общинския съветник Георги Георгиев, нито с Костадин Костадинов, който е член на НИС на СДС от Югозападен регион и координатор на СДС в Югозапада. Не знае и дали на практика те също са сред изключените от членство в Съюза на демократичните сили, а заедно с тях и местните общински съветници от групата на СДС.

Въпреки позицията си на координатор на СДС в Югозападна България Костадин Костадинов не пожела да внесе яснота и направи коментар по темата.

RELATED ARTICLES

Most Popular