Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаВ навечерието на Бъдни вечер! Ротаракт-Дупница раздава продукти от кампанията „Купи и...

В навечерието на Бъдни вечер! Ротаракт-Дупница раздава продукти от кампанията „Купи и дари“

Кампанията „Купи и дари“ на Ротаракт клуб-Дупница набира скорост. Тя започна на 13 декември и ще продължи до 20-и този месец. Кошниците, които са предназначени за благотворителната акция, вече са поставени в част от големите магазини в града. Всеки, който иска да помогне, трябва да закупи дълготрайни хранителни и хигиенни продукти, след което да ги остави в кошницата със знак „Купи и дари“. От Ротаракт призовават дупничани да споделят с приятелите си за коледната инициатива и така тя да достигне до колкото се може повече хора.
„Благодарим на всички магазини, които не се поколебаха да се включат отново в кампанията! Най-важното е, че тя продължава в рамките на 7 дни – от 13 до 20 декември. Ние от клуба заедно с наши доброволци ще разпределяме продуктите по пакети на 21 декември и след това на 22-ри и 23-ти този месец ще раздаваме пакетите на хора от града, които са социално слаби, нуждаещи се, семейства с ниски доходи, хора с увреждания, сираци. Също така ще помогнем на хората и в няколко села около град Дупница, като за целта ще ни помогнат кметовете на съответните села. В момента подобна кампания се организира от много Ротаракт клубове в България. Някои от тях вече дори приключиха със събирането и са в процес на раздаване“, каза пред „Вяра“ президентът на Ротаракт клуб-Дупница Александрина Андонова.
Тя допълни, че в интернет има регистрационна форма, на която всеки нуждаещ се може да заяви себе си или свой близък и познат за получаване на помощ.
„За първи път направихме подобна форма за регистрация, когато обявиха пандемията и събирахме продукти за Великден. Чрез нея събрахме информация за хора, които се нуждаят от помощ. Решихме да продължим с тази практика и направихме нова регистрационна форма. Всеки от нас е свидетел на някой съсед или познат в подобно положение и може да попълни формата. Всеки желаещ може да регистрира себе си или някой, за когото се сеща. Там събираме имена, членове на семейството и от какво точно имат нужда. Няма как да се очаква, че ние ще можем да им донесем всичко, но се надяваме, че ще успеем да намерим повечето от продуктите, които са им необходими“, завърши Александрина Андонова.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular