Monday, May 20, 2024
HomeРегионБлагоевградДупнишкият художник Ивайло Орманков украси с 36 акварела музея в Благоевград

Дупнишкият художник Ивайло Орманков украси с 36 акварела музея в Благоевград

Изложбата „Излюзии“ на Ивайло Орманков – уредник на общинската художествена галерия “Джамията” в Дупница, бе експонирана в многофункционалната зала на Регионален исторически музей – Благоевград.
Показани са 36 акварелни творби, създадени чрез техниката „мокро в мокро“. Това е четвъртата самостоятелна изложба на автора и първа в Благоевград. Творбите могат да бъдат видяни и закупени до 18 април.
Ивайло Орманков завършва учителски институт “Свети Иван Рилски” със специалност учител по изобразително изкуство и трудово обучение. Работил е като учител почти 10 години в няколко училища в региона. През 1990 година късметът го среща с големия български художник Иван Попчев в гр. Стара Загора. Той кани Ивайло да рисува в неговото ателие, като му предоставя част от материалите си за рисуване. Двамата правят съвместна изложба в Димитровград през 1991г.
След почти 15 години пауза от рисуването, Орманков се завръща към хобито си и започва отново да рисува. Близки и приятели го амбицират да се захване пак с любимите си акварели и от 2017г. рисува активно, почти всеки ден и така е и до днес.

RELATED ARTICLES

Most Popular