Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаТалант от Дупница спечели специалната награда от конкурса „Вълшебството на сезоните”

Талант от Дупница спечели специалната награда от конкурса „Вълшебството на сезоните”

Ема Томова е отличена за рисунка на слънцето

 

Пролетта и слънцето донесоха поредното отличие за талантите от Арт ателие „Дон Кези” в Дупница. Ема Томова получи специална награда на Астрономически клуб „Хелиос”, предоставена в рамките на XI онлайн конкурс за ученици „Вълшебството на сезоните”. Конкурсът е организиран от Астрономическата обсерватория при ОП „Младежки център” в Хасково и е посветен на настъпването на астрономическата пролет. 12-годишната Ема Томова печели надпреварата с рисунка на слънцето.
„За конкурса бяха получени 298 прекрасни рисунки от 29 населени места в 18 области и 239 чудесни снимки от 31 населени места в 16 области от цялата страна. Определянето на победителите беше много трудно и изключително оспорвано.

Класирането се проведе от тричленно жури във всяко от двете направления на конкурса- рисунка и фотография. На първия етап всеки член на журито номинира до 10 рисунки или снимки в отделните възрастови групи. На втория етап членовете на журито оцениха с точки от 1 до 10 и точност до 0,25 точки всяка от номинираните творби. Така се получи окончателното класиране във всяка категория и всяка отделна възрастова група”, съобщават организаторите.
„Ема Томова е едно от талантливите и награждавани деца в ателието. Има отличия от национални и международни конкурси. Посещава школата от 5 години, с известни прекъсвания. Обича да рисува с акрилни бои, както и графика – натюрморти. Любими са й темите, свързани с въображението, мечтите, фантастиката, абстрактните теми”, представи възпитаничката си преподавателката Елена Марулевска.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular