Monday, May 27, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкото лесничейство сади над 130 дка нови гори

Дупнишкото лесничейство сади над 130 дка нови гори

Над 100 дка нови горище засади тази пролет ТП „Държавно горско стопанство Дупница“. Други 22 дка горски насаждения ще се появят в района наесен.

„В с. Усойка тази пролет залесихме 14 дка с тополи. Те са от сорта Agathe и бяха засадени покрай коритото на река Джерман, като залесяването бе извършено по Програма „Околна среда”. Сега предстои залесяване на още 51 дка. В момента на площ от 7 дка между селата Крайници и Тополница се сади черен бор. Тази седмица ще започне и засаждането и на зимен дъб, ще бъдат залесени 44 дка в м. Табан в района на Черна нива  Наесен по течението на река Тополница ще засадим 17 дка със зимен дъб и 5 дка със смърч, който ще бъде в района на Отовица. Площта, която залесяваме, никак не е малко”, съобщи директорът на ТП „Държавно горско стопанство Дупница“ Атанас Диманков. Със залесяването са ангажирани шестима работници, назначени на срочни трудови договори към стопанството.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Това е добро дело.Но не е ли време ,фирмите на които се разрешава да режат дърва ,да се задължават да залесят същите декари ,които са изрязали? Така като повече хора са включени в процеса ,резултатите ще са и по-добри.

Comments are closed.

Most Popular