Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевИзложба разказва за красота и историята на планината Славянка

Изложба разказва за красота и историята на планината Славянка

Изложба в хижа “Славянка” разказва за едноименната планина и нейната красота и история, съобщиха от Българска фондация “Биоразнообразие”, които са и създатели на изложбата.
Експозицията е постоянна и може да се разгледа в стопанисваната от гоцеделчевското туристическо дружество “Момини двори” хижа. Тя представлява осем табла, които описват историите на членове на туристическа група и техния местен водач. Главните герои споделят преживявания от своя поход и търсят отговори на въпроси, сред които защо Славянка е толкова стръмна и по пътеките й няма вода.
Паната с илюстрации и текстове разкриват повече за заплахите пред обитателите на планината, коя е най-голямата опасност пред символа на Славянка – алиботушкия чай, както и за начините, по които крехките растения в планината са се приспособили към сухите и бедни на почва места.
С изложбата “Един ден в Славянка” се цели повече туристи да посетят тази красива планина и да разкрият природното богатство, което се намира в нея, съобщават организаторите.

RELATED ARTICLES

Most Popular