Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаЕвропейската шампионка по борба Миглена Селишка: Пожелавам на съгражданите си здраве и...

Европейската шампионка по борба Миглена Селишка: Пожелавам на съгражданите си здраве и да не се предават

Нека заедно да работим за хубавата ни Дупница

Миглена Селишка е състезателка по свободна борба. През 2020 година дупничанката става европейска шампионка по борба до 50 килограма. Сребърна медалистка от европейското първенство през 2019 г. и бронзова медалистка от Европейските игри през 2019 г. в Минск.

Обичам Дупница, защото тук съм родена и тук са най-близките ми хора. До 5-и клас съм учила в училище „Евлоги Георгиев”. В Дупница започнаха и първите ми стъпки в борбата. Още пазя спомени от първата зала, в която тренирах при Виктор Бонев. Тя се намираше в мазето на Градския универскален магазин. Най-милите спомени от града са ми свързани с детството, когато с приятели до късно си играехме на криеница пред блока в жк „Химик”. Сред любимите ми места е Градската градина. Там тичах и спортувах и се събирахме с компании в близките заведения.

Сега по-радко се прибирам в Дупница, но където и да съм била и каквото и да съм постигнала до тук, винаги съм казвала и съм се гордяла, че съм от Дупница. По случай празника пожелавам на съгражданите си най-вече да са здрави, да не се предават и всички заедно да работим за хубавата ни Дупница.

RELATED ARTICLES

Most Popular