Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникЖивотът е по-силен от всичко: Стиви от Перник мечтае да учи чужди...

Животът е по-силен от всичко: Стиви от Перник мечтае да учи чужди езици

Болестта е коварна, но с вяра всичко се преодолява, разказа на Великден 15-годишното момче

15-годишният Стивън Бориславов от Перник, който се бореше с тежка болест – рак на костите, прояви невероятна воля за победа над болестта. Сега момчето е здраво и преборило коварната болест. Запаленият футболист трогна стотици българи, които се обединиха, за да се съберат средства. Стиви вече се движи без болки в тялото и без тежката диагноза рак на костите.

“Добре съм, нямам никакви болки. Движа се нормално и съм много по-добре, в сравнение с преди няколко месеца. Получих голяма подкрепа от всички българи. Родителите ми също ме окуражаваха постоянно – казваха ми да не се отказвам“, разказва през bТV момчето. Сега Стиви мечтае да научи чужд език, за да си намери след време добра работа. „Но най-вече искам да съм здрав“, пожелава си на Великден младият боец. Момчето е категорично, че болестта е коварна, но с вяра всичко се преодолява. „Нито за момент не съм се притеснявала, че Стиви няма да се справи. Имах притеснения около събирането на средствата, но с обща помощ и това преодоляхме. Важното е, че Стиви вече е здрав“, казва и неговата майка Елизабет Владова. Съветът, който Елизабета отправя към всички родители с болни деца е да бъдат добре информирани къде децата им да получат адекватна лекарска помощ. А за Стиви предстои скоро да се върне към нормалния си начин на живот.

Стивън Валериев, който миналата година обедини стотици хора с добри сърца се прибра преди месец в Перник като победител. Той не можеше да бъде лекуван у нас, тъй като няма болница, която да може да приложи необходимата терапия. Със сълзи на радост десетки негови приятели и роднини го прегърнаха след тежкото лечение в Германия. Сред първите, които го посрещнаха бяха и всичките му съотборници и треньорите от Академия Металург (Перник), където Стивън е футболист и които изиграха съществена роля за събиране на средства за лечението му и до последно го подкрепяха с лозунги.

На стената на блока, където живее 15-годишното момче бе прожектиран клип за силата на младия футболист и семейството му в борбата с коварното заболяване. Празнуването и победата на живота бе ознаменувано и от заря в небето. Майката на Стивън Елизабета Владова, се обърна към приятелите на сина си и всички, които отвориха сърцата си за голямата кауза.

Стивън Бориславов беше диагностициран с рядката болест Сарком на Юинг, а сумата, която беше необходима за лечението му беше близо 600 000 евро. С много кампании, с подкрепата да много хора и организации сумата за неговото лечение бе събрана и днес Стивън се усмихва отново!

 

RELATED ARTICLES

Most Popular