Sunday, May 19, 2024
HomeСкоростиЗапознайте се с новия по-голям C3 Aircross

Запознайте се с новия по-голям C3 Aircross

Citroen свали покривалото на най-новото си предложение – изцяло новия C3 Aircross. Този SUV бележи отклонение от дизайна на своите предшественици, възприемайки нов дизайнерски език, напомнящ на по-малкия му брат C3. Споделяйки платформата си с наскоро представения Opel Frontera, C3 Aircross влиза в битката, готов да се конкурира ожесточено на европейските пазари. Въпреки че ширината и височината остават загадка, Citroen се хвали с голямото му междуосие, което осигурява място за трети ред седалки.

С дължина 4390 мм или с 240мм повече в сравнение с предшественика си, C3 Aircross обещава по-голямо пространство за пътниците, за което допринася и по-изправения дизайн на задното стъкло, който се грижи за комфорта на пътниците на третия ред.

Моделът може да се похвали още и с повишен клиренс. Въпреки че конкретните данни за задвижването все още са в тайна, Citroen намеква за редица възможности, включително варианти с двигател с вътрешно горене, хибридни и електрически.

Черпейки от арсенала на Stellantis, очакваме да открием изпитания 1,2-литров турбодвигател, както с, така и без 48-волтова мекохибридна помощ. А за желаещите да се возят на ток, Citroen осигуряваизцяло електрическа версия с електромотор с мощност 154 к.с. който обещава пробег, надхвърлящ 400 километра./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular