Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупница„Промяната” прати дупничани в четвърта глуха, първите три места са за кюстендилци

„Промяната” прати дупничани в четвърта глуха, първите три места са за кюстендилци

Скандали между партньорите в ПП-ДБ  поставят под риск спечелването на мандат в областта

Дупничани липсват от първите три места в листата на ПП-ДБ за 10-МИР Кюстендил. С това възможността за избор на местен депутат от коалицията е сведен до минимум.

Водач отново е народният представител в три поредни парламента Георги Стамов.

След компютърния специалист се нарежда Андрей Миленков. Във визитката му е посочено, че на 52 години. Миленков е инженер по горско стопанство и магистър по право. Заемал е ръководни длъжности в системата на горите и е работил  в най-големите компании от горската промишленост в България и Гърция. Адвокат от Адвокатска колегия Кюстендил. Андрей Миленков е общински съветник от групата на ПП-ДБ.

Третото място отново е за кюстендилка. То е за настоящия зам.-областен управител Мария Зарева, която е юрист по образование. Преди това Зарева е работила 13 години в системата на МВР и Областната пощенска станция в Кюстендил.

Едва на четвърто място в листата на ПП-ДБ за 10-МИР Кюстендил се нарежда дупничанка. Това е Мария Мицова. На последните избори Мицова бе кандидат за общински съветник, но спечели оскъден брой преференции, което я лиши от възможността да попадне в ОбС-Дупница. Мария Мицова е специалист с дългогодишен опит в областта на застраховането и финансовото консултиране.

Чак след нея се нарежда бившият народен представител от 48-то  Народно събрание и настоящ общински съветник Николай Табаков. Петото място за общественика и лампист от Дупница разбуни духовете в родния му град. Регистрацията на листата изкара на повърхността зле прикриваните скандали в коалицията между хората на „Промяната” и Демократична България.

Те започнаха още по време на изминалите местните избори, когато се оказа, че в списъка на застъпниците са включени само приближени на местните лидери Иво Ников и Николай Табаков. Това накара част от кандидатите за общински съветници да напуснат листите още преди провеждането на местния вот и да съобщят, че хората на Кирил Петков са останали излъгани.

Реално скандалите в коалицията не са спирали и до днес, когато видимо партньорите от ДБ са изтикани на задните позиции в кандидатдепутатската листа, за сметка на хората от ПП.

А ако на предишните избори Табаков проявяваше партийна дисциплина и фейсбук активност по време на предизборните кампании, то понастоящем същият използва профила си, за да ни съобщи, че подарява самонастанило се пчелно семейство в комина на семейната му къща.

Шести в листата и Александър Василев Мутавчийски от Сапарева баня, следван от друг кюстендилец в лицето на Димитър Моралийски. На 8-мо място, за запълване на листата, е регистриран бившият народен представител в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание Радослав Рибарски.

„Те се занимават само със собствените си проблеми. Затънаха в партийни боричкания и противоборства по между си и забравиха защо въобще бяха овластени от хората. „Промяната” прати дупничани на четвърти коловоз, но пък и ние  ще им кажем „сбогом”. До там се стигна, че Табаков, който се определя като общественик и десен човек внесе „услужливо” искане за оставката на Костадин Костадинов в местния парламент. Къде беше Табаков, когато Дангов изряза дърветата в центъра на Дупница? Той не беше ли природолюбител? Сега общински съветник от ДБ ли е в местния парламент или от БСП? Какво направиха заедно със Стамов за Дупница? Промяна ще има, но категорично без тях”, заканиха се хора, които до вчера бяха сред активистите на коалицията в града на барикадите.

Месец преди новите парламентарни избори, коалиция ПП-ДБ е на път да остане без мандат в 10 МИР-Кюстендил, прогнозират запознати с изборните процеси в областта.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. И този път Табаков/Тъпаков/ пак ще духа желязната лампа в четвърта глуха. От трима депутати за областта няма как да се класират от тази листа дупничани.

Comments are closed.

Most Popular