Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионСамоковЗлатните момичета на Самоков с награди от МОН

Златните момичета на Самоков с награди от МОН

Зам.-министър Гайдарова посети ПГ „К.Фотинов“, показаха й  топката с автографи на световните шампионки по баскетбол

Зам. министър Мария Гайдарова посети ПГ „Константин Фотинов” в Самоков и остави подаръци – поздравителни грамоти от министъра на образованието и науката и електронни книги, за момичетата от отбора по баскетбол, които спечелиха Световното ученическо първенство през 2022 г.

Тъй като отборът участва в турнира за Купата на България по баскетбол, зам. министър Гайдарова бе посрещната от директора на училището Венета Симитчийска, кметът Владимир Георгиев  и част от педагогическия колектив.  „Въпреки че го правим със закъснение, смятам че този успех заслужава да бъде отбелязан и адмириран” – каза зам. министърът и изрази увереност, че това е само началото на спортните успехи на тези млади момичета.

„Радвам се, че виждам, че тук училището има подкрепа в лицето на Общината и на РУО и се надявам, че ще продължите да надграждате успехите си”. Г-жа Симитчийска показа купата от Белград и топката с автографи на треньора Меги Маринкова и на състезателките, която са я оставили за училището.

На срещата присъства и началникът на РУО – София област Росица Иванова и експерти от МОН. След срещата, те разгледаха и СТЕМ центъра към Гимназията.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular