Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортМарек вкара само шест на Славия IIна „Бончук“

Марек вкара само шест на Славия IIна „Бончук“

В мач от 22 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, на стадион „Бончук“ в Дупница се срещнаха отборите на местния Марек и Славия II(София). Очакваше се оспорван двубой между два от отборите, намиращи се сред първите пет в групата. Ненапразно съдийската комисия определи този мач да бъде ръководен от безпристрастния главен арбитър Димитър Буров. В този мач той показа завидни качества, като респектираше футболистите на съперничещите си тимове не само с присъствието си, но и с точните си отсъждания, намирайки се в близост до събитията на терена.

Футболистите на Марек започнаха доста сериозно срещата, притискайки дубъла на столичния Славия. В 3-та минута при атака, подета от дълбочина, топката попадна у Даниел Гогов, който отдясно от 15-тина метра обстреля вратаря на гостите Илиян Илиев, който изби кълбото, но в добавката Гогов не сгреши и резултатът бе открит – 1:0. Натискът на футболистите на Марек бе тотален. Все нещо не достигаше на Николай Ганчев и Георги Божилов да се стигне до отбелязване на нов гол. В интерес на истината заслуга за това имаше и отличната игра на противниковия страж Илиян Илиев. В 40-та минута при бърза атака на домакините, подета от средата на терена от страна на Димитър Илиев, последва пас към Николай Ганчев, който овладя кълбото и изскачайки очи в очи срещу вратаря Илиян Илиев го изненада, изпращайки топката в далечния ъгъл за 2:0. В самия край на първата част от срещата поредна отлична проява на стража на гостите бе причина да не се стигне до трето попадение във вратата му, изпреварвайки Георги Божилов.

След почивката отборът на Марек бе пълен господар на терена и всяка атака на домакините бе сериозна заплаха за гостуващия тим. В 49-та минута отлично играещият в този мач Даниел Гогов майсторски насочи топката отдясно към Георги Божилов, който я овладя от въздуха с гърди и направи безпомощен вратаря на гостите Илиян Илиев за 3:0. Футболистите на домакините не се отпускаха и продължаваха да играят на високи  обороти. Навременната намеса на Светослав Николов и Кристиян Атанасов бяха причина да не се отбележат нови голове от страна на Даниел Гогов и Николай Ганчев. В 71-ва минута Александър Близнаков бе изведен отлично в наказателното поле на гостите и очи в очи с техния страж Илиян Илиев го простреля за 4:0. Четири минути по-късно след отлично изпълнен ъглов удар отдясно от Даниел Гогов Боян Стойнев със страхотна скорост се насочи към кълбото и с глава сякаш като с крак направи резултата 5:0. Последният шести гол футболистите на „Марек” отбелязаха в 82-ра минута, след като Росен Йорданов бе изведен майсторски пред наказателното поле на гостите, овладя кълбото, напредна и накара противниковия страж Илиян Илиев да извади топката от долния ляв ъгъл за 6:0. Футболистите на гостите търсеха начин за отбелязване поне на почетно попадение, но защитата на домакините бе на ниво и парираше действията на противниковите нападатели навреме.

Този мач бе наблюдаван от най-верните привърженици на Марек, цялото ръководство и кмета на общината Методи Чимев.

„Много добра игра на футболистите, на които гласува доверие в този мач старши треньорът Танчо Калпаков. Той винаги иска максималното от страна на неговите възпитаници във всеки един мач и сякаш това даде своето положително отражение срещу един от силните отбори в групата – този на Славия II. Всички, които бяхме на стадион „Бончук”, останахме доволни от това, което се случи на него, и ненапразно получихме поздравления от градоначалника на Дупница, който ни пожела успехи в по-нататъшната борба до края на първенството”, сподели президентът на ФК Марек Васил Василев.

„Доста мотивирано влязоха в мача нашите футболисти. Ако се стигнеше до загуба в този мач, Славия оставаше в петицата. За наша радост постигнахме заслужена победа срещу дубъла на Славия. Всичко това се знаеше предварително от нашите футболисти, които заиграха още след първия съдийски сигнал на високи обороти. Ако не бяха пропуските на Николай Ганчев, Георги Божилов и гредата, която разтресе Димитър Илиев, можеше да се стигне до още по-убедителен резултат. Успешен дебют в този мач направи 16-годишният Християн Джаджаров. В този мач се даде шанс на петима футболисти от резервната скамейка – Росен Йорданов, Християн Джаджаров, Иван Калайджийски, Стивън Ангелов и Димитър Владимиров”, сподели старши треньорът на Марек Танчо Калпаков.

Марек:

Константин Костадинов, Александър Башлиев, Румен Сандев, Христо Каймакански, Боян Стойнев, Димитър Илиев, Александър Близнаков, Милен Иванов, Даниел Гогов, Николай Ганчев, Георги Божилов (Росен Йорданов, Християн Джаджаров, Димитър Владимиров, Стивън Ангелов, Иван Калайджийски)

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular