Monday, May 13, 2024
HomeСпортИво Ангелов очаква поне четирима българи да се борят при класиците в...

Иво Ангелов очаква поне четирима българи да се борят при класиците в Токио

Българските национали по борба в класически стил са напълно способни да вземат максималния брой квоти за олимпийските игри през 2021 година, заяви бившият световен и европейски шампион Иво Ангелов.

Свободните позиции са шест, а избраният за Спортист на годината за 2013 у нас перничанин очаква ако не всички, то поне четирима национали да пътуват за Токио следващото лято.

Конкуренцията в категорията на Иво Ангелов се засилва в последните години. При 60-килограмовите е и Август Спасов, а най-вероятно скоро и европейският шампион до 55 кг Едмонд Назарян. Синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян качва килограми и до пролетта на 2021-а, когато ще бъдат проведени квалификациите, ще бъде при 60-килограмовите.

В последната година България спечели медали на европейски първенства също така благодарение на Кирил Милов (97 кг), Даниел Александров (82 кг) и Айк Мнацаканян (72 кг).

Ангелов каза в интервю за БТА: “Когато конкуренцията е по-голяма, самите ние растем. Помагаме си един на друг и е хубаво да има много момчета в една категория, защото така можем да бъдем подготвени и да поддържаме топниво. Така можем да си помагаме взаимно да вземем квоти, а след това и медали от олимпийските игри. Еди си има собствен стил. Атрактивен е, публиката го обича и съм сигурен, че ще има много успехи на световни първенства и олимпиади”, продължи Иво Ангелов.

Иво Ангелов и останалите момчета обаче са под карантина заради пандемията.
“Аз лично си тренирам и у дома. Ако е рекъл Господ, ще отида в Токио, иначе няма да съм единственият човек, който не е взел медал от олимпийски игри. Гледам по-позитивно на нещата, защото през 2012-а, когато не взех медал от Лондон, ми беше много тежко. Мога да го нарека почти депресия. Така че, ако е рекъл Господ, ще отида в Токио и каквото стане”, завърши титулуваният борец.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular