Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортКласен футболен специалист пое младежкия състав на Чавдар Етрополе

Класен футболен специалист пое младежкия състав на Чавдар Етрополе

Работа в школата на Чавдар Етрополе започна Атанас Стоилов. Той ще води U19 на клуба, които участват в Югозападна зона юноши старша възраст. Първенството се подновява на 20.02, като в първия мач отборът гостува на Ботев 57.

Атанас Стоилов е роден на 25.04.1988 в София, като от 2009 година се занимава с треньорство. Притежава UEFA ,,A” лиценз и е завършил Национална спортна академия ,,Васил Левски” със специалности треньор по футбол и учител по физическо възпитание. Започва своята треньорска кариера в детско – юношеския футбол. Бил е старши треньор на мъжките отбори на Конелиано Герман ( печели промоция за Трета лига с тях), Чепинец Велинград ( спасява ги от изпадане) и Германея Сапарева Баня ( също ги спасява от изпадане). И с трите отбора е участник в ЮЗ трета лига. През август 2019 започва работа в Академия ЦСКА , където остава до октомври 2021. През тези малко повече от 2 години е треньор на набори 2011,2012 и 2013 в различни периоди, като и с трите набора печели множество турнири. Също така е шампион с U19 – набор 2001-2002 в Елитната юношеска група, като помощник треньор на Даниел Моралес. Впоследствие помощник и на Добромир Митов. През октомври 2021 става помощник – треньор на големия български футболист и треньор Любослав Пенев в отбора на Царско село, откъдето поради стеклите се обстоятелства след края на полусезона напускат клуба.

Под негово ръководство през годините са играли Роберт Петров, Аспарух Василев, Алек Манолов, Георги Дончев, както и доста млади момчета , които в момента играят в професионалния футбол – Антон Славчев и Калоян Йосифов са част от Миньор Перник, Радослав Димитров – част от проекта в Крумовград. При престоя му в Академия ЦСКА под негово ръководство са тренирали няколко сегашни младежки национали , както и доста момчета, които се състезават в първа и втора лига на България в момента – Йоан Бауренски (Ботев Враца и младежки национал), Християн Петров (ЦСКА и младежки национал), Крум Николов ( Септември Симитли), Андрей Йорданов (Царско село), Симеон Чатов (Янтра), Христо Панчев и Илия Шамаланов (Литекс) , Асен Дончев (ЦСКА и младежки национал).

Сега Стоилов предприема поредното си предизвикателство в своята кариера, като има желание да помогне в развитието на децата от етрополската школа, които в момента са на последно място в таблицата на зона София.

Целта, която е поставена пред него, е да помогне за стабилизирането на отбора юноши старша възраст, както и в подпомагането дейността цялостно на школата, която е дала не един и двама национали на България през последните години, като между тях са Ивайло Чочев, Георги Пашов, Димитър Евтимов и други. Амбициозният специалист трябва да помогне със своя опит, натрупан през годините, който да предаде на младите футболисти от Академията.

RELATED ARTICLES

Most Popular