Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов долОбщина Бобов дол ще строи площадка за битови и строителни отпадъци

Община Бобов дол ще строи площадка за битови и строителни отпадъци

Площадка за претоварване на битови и временно съхранение на строителни отпадъци ще строят в Бобов дол. Общината е внесла инвестиционно намерение в РИОСВ- София, с което иска оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС). Площадката ще бъде разположена в поземлен имот в местността Джандръковица в миньорския град. Теренът е публична общинска собственост. Площта му е 78, 751 дка. Имотът представлява пасище и трябва да се промени предназначението му – от земеделска в урбанизирана територия, във връзка с което има задание за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) – план за регулация и застрояване (ПРЗ).

Предвижда се обособяването на две площадки. На площадката за временно съхранение на строителни отпадъци ще бъдат разтоварвани строителни отпадъци, формирани от строителни работи в Бобов дол и селищата в общината. Очаква се там да се депонират 3 500 куб. м строителни отпадъци.

При изграждането на площадката за претоварване на неопасни битови отпадъци ще се използва естественият наклон на терена за оформяне на рампа с височина 3 м. Ще се оформят две бетонови площадки, вход и изход. Oбщата площ e 3050 кв. м.

За обocoбяването на двете площадки ще са необходими 13 176 кв. м, на които трябва да се смени предназначението. До площадките ще се стига по селскостопански път. Предвидени са вътрешни пътища, така че двете площадки да се експлоатират самостоятелно.

До уведомлението за инвестиционното предложение е осигурен обществен достъп интернет страницата на РИОСВ – София. Жителите на общината могат да представят становища, мнения и/или възражения относно реализацията на инвестиционното предложение в деловодството на РИОСВ –лично, чрез пощенски оператор и по електронна поща.

RELATED ARTICLES

Most Popular