Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионДупницаКлошар влиза в затвора за счупена ръка на полицай в Дупница

Клошар влиза в затвора за счупена ръка на полицай в Дупница

39-годишният Илиян нападна униформения в двора на черквата „Св. Георги“ по време на кавга с други бездомници

 

39-годишният клошар Илиян Стойнев влиза в затвора за 2 години и 4 месеца, след като нападна полицай в двора на катедралния храм „Св. Георги Победоносец“. Наказанието за причиняване на средна телесна повреда на полицейски служител определи Окръжен съд – Кюстендил. Решението на съда е след споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Бездомният Илиян се призна за виновен в това, че на 1 октомври м.г. пред черквата „Св. Георги“ в Дупница е причинил средна телесна повреда на Д.Т. от Дупница, в качеството му на полицейски служител. Униформеният се отзовал на сигнал за бой между двама мъже и жена. При опит да ги разтърве Илиян му нанесъл удари с крак по дясната ръка и така му е счупил първа предкиткова кост на дясна ръка.

Съдът приспада времето, през което подсъдимият е задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“, от 01.10.2020 г. Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване. След инцидента архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски коментира, че случилото се е срам и че проблемите с клошарите в двора на черквата се трупат с години. По думите му те често спели в храстите на двора, а алкохолът и наркотиците водели до постоянни конфликти.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Еми дедо Попе събери пари и заградете най накрая тоя църковен двор които е сборище на проститутки,наркомани,клошари и бездомници.Като си затръгваш в 17.00ч удараш ключа и това е.Така е в чарквата Света Богородица, а и почти в всички други черкви в страната.

Comments are closed.

Most Popular