Monday, May 20, 2024
HomeРегионКюстендилКметът на Кюстендил встъпи в длъжност с уникална значка от прадядо му

Кметът на Кюстендил встъпи в длъжност с уникална значка от прадядо му

 

Димитър Велинов бе избран за председател на Общинския съвет

Новият кмет на Кюстендил, общинските съветници и кметове на кметства положиха клетва.

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов встъпи в длъжност с уникална значка от прадядо му:

“От дете съм имал желание да се занимавам с обществена дейност, в последствие вече станах и общински съветник, така че няма изненада, че сега съм кмет.

Моят род е от 1891г. в Кюстендил. Прадядо ми е доведен от град Прилеп, днешна Северна Македония, а тогава българска територия. Не напразно винаги, когато съм полагал клетва съм носил значката от ордена за храброст на прадядо ми, в знак на уважение към всички, дали живота си за това нашата държава да бъде свободна, за това да имаме свободно право на избор”, каза в изявление пред медии новоизбрания кмет, встъпил в длъжност след положена клетва.

„В знак на уважение към прадядо ми, към моя род и към всички кюстендилци нося тази значка и на днешния ден. Моето семейство е живяло, живее и ще живее в Кюстендил. Аз ще остарея в този град и затова искам той да бъде едно по-добро място. Ще работя с всички избрани общински съветници, със всички избрани кметове на кметства, диалогичен човек съм, така ще бъде и за напред“, категоричен беше Огнян Атанасов.

За председател на Общински съвет Кюстендил беше избран Димитър Велинов,който обеща да работи в сговор с идеите нещата да се случват -за едно чисто, прозрачно и светло бъдеще за Община Кюстендил.

На официална церемония в кабинета на кмета на Община Кюстендил новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов прие символите на града от досегашния градоначалник Петър Паунов.

Областния управител Александър Пандурски благодари на досегашния кмет Петър Паунов, като му връчи плакет. Той пожела ползотворна работа на новия кмет Огнян Атанасов и общинска администрация.

От своя страна досегашният кмет на Кюстендил, който управляваше общината в продължение на 16 г. Петър Паунов каза:“Да пожелаем здрави и сили. Като подарък на новия кмет ще оставя любимия образ на Божията майка с младенеца – както е прегърнала сина си, така той да обгръща с грижи всички наши съграждани. Благодаря на всички наши колеги, на всички съграждани за уважението и отношението през цялото време. За мен е чест да предам символите на Кюстендил на човека, който изпълнен със здраве и сили, да изпълни всичките си начинания.“

Тържествената сесия в областния град бе открита от областния управител Александър Пандурски. След приветствието кметът на Кюстендил Огнян Атанасов, 37-те общински съветници и кметовете на селата в общината положиха клетва и встъпиха официално в длъжност.

За председател на Общински съвет Кюстендил след тайно гласуване бе избран Димитър Велинов с 19 гласа срещу другия кандидат Кирил Станчев със 17 гласа.

Новоизбраният председател Димитър Велинов, обеща да работи в сговор с идеите нещата да се случват -за едно чисто, прозрачно и светло бъдеще за Община Кюстендил.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular