Friday, May 17, 2024
HomeРегионИхтиманКолоездач е загинал в Лозенската планина

Колоездач е загинал в Лозенската планина

Френска туристка пострада на слизане от Додов връх за Рилския манастир

 

Колоездач загина в Лозенската планина над Ихтиман, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския Червен кръст пред БТА. Сигнал за това, че с велосипедиста е загубена връзка, е подаден в 21:42 в неделя от негови близки. В 23:37 тялото на мъжа е намерено на една от пътеките.

До него спасителите са стигнали, благодарение на това, че по-рано починалият е споделил с приятел геолокацията си. Тялото е транспортирано около час по-късно до линейка. Инцидентът е станал на равен терен. От ПСС уточниха, че маршрутът е бил познат на загиналия колоездач. Лозенска планина предлага много възможности за колоездене.

При друг инцидент вчера френска туристка пострада при слизане от Додов връх в посока на Рилския манастир. Жената е откарана в болница в Благоевград. Тя е с извадено рамо. Операцията по свалянето ѝ е продължила цяла нощ и в нея са се включили трима спасители от отряда на ПСС – Благоевград.

Условията за туризъм в планината са добри. Стотици отново се наредиха на километрични опашки за лифта в посока към Рилските езера през уикенда. От ПСС – Дупница коментираха, че в повечето случаи проблемите се създават от хора, които се качват неподготвени за планината. Те призоваха туристите да бъдат с подходящи обувки и екипировка, както и да сключват планинска застраховка.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular