Monday, May 27, 2024
HomeНовиниСвятКремъл: Байдън и Зеленски не призоваха за мир

Кремъл: Байдън и Зеленски не призоваха за мир

САЩ обеща военни доставки за близо 1,8 млрд. долара и ПВО системи „Пейтриън”

 

Кремъл заяви, че Вашингтон и Киев остават глухи за опасенията на Русия след историческото посещение на украинския президент Володимир Зеленски в Съединените щати. Зеленски беше посрещнат като герой по време на светкавичното пътуване до Вашингтон, а президентът на САЩ Джо Байдън обеща военни доставки за близо 1,8 милиарда долара, включително за първи път системата за противоракетна отбрана Patriot. “Можем да кажем със съжаление, че досега нито президентът Байдън, нито президентът Зеленски са казали дори няколко думи, които биха могли да се възприемат като потенциална готовност да се вслушат в опасенията на Русия”, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

“Не се чу нито една дума, която да предупреди Зеленски срещу продължаващия обстрел на жилищни сгради в градове и села в Донбас и нямаше реални призиви за мир”, каза Песков.

“Това предполага, че Съединените щати продължават своята линия на де факто водене на непряка война с Русия”, добави той.Часове преди посещението на Зеленски руският президент Владимир Путин заяви, че през следващата година Москва ще продължи да развива военния си потенциал и бойната готовност на ядрените си сили./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular