Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБанскоЛифтът в Банско вози за 1 лв. деца и пенсионери за откриването...

Лифтът в Банско вози за 1 лв. деца и пенсионери за откриването на сезона

С очаквания и надежди туристическият бизнес в Банско се подготвя за официалното начало на зимния сезон, което ще бъде поставено на 18 декември. Тече подготовка както по пистите под пиринския връх Тодорка, така и в самия курортен град.
Концесионерът на Ски зона-Банско обяви дългоочакваните цени за кабинката и за всички съоръжения за Зима 2021/2022. Спазено е обещанието увеличението да бъде в рамките на 10-15%. Сметките са заковани на ръст на цените от 13%. По-високата стойност на карти и билети влиза в сила от 27 декември. Ценовата листа е много подробна и дава възможност за различни варианти като продължителност валидността на ски паса, диференциация има и за скиорите от различни възрасти и социален статус. Специални цени се предлагат за семейни карти, двайсетдневните и сезонните, които дават редица предимства при ползване на съоръженията. Най-привилегировани са децата до 7 години и пенсионерите над 75 години. Кабинковата линия може да се ползва двупосочно от хора с увреждания на символичната цена от 1 лев, такава е цената и за придружителите, ако имат документ, доказващ, че са такива. От 27 декември стандартните цени за възрастни са: 79 лв. еднодневен пас, 61 лв. полудневен, двупосочен билет на кабинката 36 лв. Официалното откриване на сезона ще бъде на 18 декември, но част от пистите ще бъдат отворени още в петък. В този ден, както и от 19 до 26 декември включително, съоръженията ще се ползват на цени от миналия зимен сезон, когато дневната карта беше 70 лв., а двупосочният билет за кабинката – 32 лв. Големият ценови сюрприз е за 18 декември, когато ще бъде даден старт на сезон 21/22. Кабината в двете посоки ще струва 10 лв., а ски пасът – само 20 лв. За най-малките и най-възрастните – на символична цена 1 лв. Разходката на 18.12. до Бъндеришка поляна си заслужава и без ски, защото от 12 часа децата от ски клуб „Юлен” ще направят демонстративно спускане, съобщава маркетинг директорът на ски зоната Иван Обрейков. По трасетата работят 8 снегоутъпкващи машини, а когато условията са подходящи, се включват и оръдията за изкуствен сняг. На Тодорка снегът вече е над 1,5 м, а по улеите започнаха да се свличат първите снежни натрупвания.
Бизнесът в Банско вече отчете голям интерес от страна на родни и чуждестранни студенти в дните около осми декември, а очакванията са, че за предстоящите коледни и новогодишни празници градът отново ще е пълен с туристи от страната и чужбина.

RELATED ARTICLES

Most Popular