Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионПетрич"Лъвовете" от Петрич с блестящо представяне на бокс турнир! С. Соколов стана...

“Лъвовете” от Петрич с блестящо представяне на бокс турнир! С. Соколов стана вицешампион, срази по-големи с 2 г. съперници

Държавно лично-отборно първенство за ученици по бокс – 2-ри кръг с успешното участие на петрички състезатели се проведе в Плевен. В състезанието участваха 164-ма боксьори от 38 клуба от страната.
Боксов клуб „Лъвовете” – град Петрич се представи повече от блестящо. Седемте участници завоюваха пет медала. Симеон Соколов в категория 32 кг се окичи със сребърен медал.
Бронзови медали спечелиха – Георги Ярмазов – категория 57 кг; Иван Божинов – категория 79 кг; Атанас Митрев – 75 кг; Божидар Ковачев – +92 кг.
Призовото пето място заеха Атанас Сенгелиев – категория 66 кг, и Янислав Шамбов – категория 75 кг.
„Много съм доволен от представянето на момчетата на в този силен турнир. Искам да отбележа, че Симеон Соколов стана вицешампион на България в категория 32 кг и на ринга се състезава с участници с две години по-големи от него. На полуфинала той отказа противника си още от първия рунд, а на финала загуби по точки от шампиона в категорията. Много съм доволен от него. Изказвам своето задоволство от дисциплината, която показаха както на ринга, така и извън него. Всички тези момчета ги очаква добро бъдеще, ако продължават да се готвят по този начин. Искрени благодарности за нашия официален спонсор Иван Изгоренков – собственик на фирма „Ван Кар Такси”, който пое всички разходи за участието ни в турнира. Имаме отправена покана за участие в силен турнир по бокс в град Шумен за началото на месец декември. Очакваме потвърждение”, сподели главният треньор на БК „Лъвовете” – град Петрич Георги Караколев.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular