Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаНационалите на дупнишкия СК „Патриот“ направиха фурор на Европейското първенство в Будва

Националите на дупнишкия СК „Патриот“ направиха фурор на Европейското първенство в Будва

  • Алисия Сусанина първа на Стария континент

  •  Сашко Николов спечели сребро, измъчваният от контузии Иван Костадинов завоюва бронз

Кикбоксьорите на СК „Патриот“ предизвикаха истински фурор по време на Европейското първенство за кадети в черногорския град Будва.
И тримата дупнишки представители спечелиха медали в своята категория и потвърдиха предварителните прогнози на специалистите, че са сред фаворитите за качване на почетната стълбичка.
Най-големият успех дойде от Алисия Сусанина, която стъпи на европейския връх при девойките младша възраст до 60 килограма в стил лоукик. Тя отвя конкуренцията и премина пред две представителки на Руската федерация. С великолепното си представяне Алисия доказа, че я чакат много успехи в следващите години.
Сашко Николов пък успя да спечели сребърен медал при юношите младша възраст до 57 килограма още при дебюта си на подобно голямо състезание.
Иван Костадинов също не остана с празни ръце от престижната надпревара. Дупничанинът завоюва бронза при юношите старша възраст в категория до 54 килограма. Неговият успех е още по-ценен, имайки предвид контузиите, от които е преследван в последните месеци.
Заедно с тримата национали бяха и треньорите на СК „Патриот“ Кирил Чакъров, Красимир Сулев и Ани Минкова, които с напътствията си от ъгъла помогнаха на дупничани да запишат успехите си.
В Черна гора на едно място се събраха най-големите таланти и бъдещи звезди в кикбокса до 18-годишна възраст от всички краища на Стария континент. За важността на турнира говори фактът, че една от най-силните държави в този спорт, а именно Русия, отиде с внушителна делегация, наброяваща 130 човека. Други традиционно силни школи като украинската също отидоха в Будва с най-доброто, с което разполагат.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular