Wednesday, May 15, 2024
HomeСпортМарек вкара пет на Сливнишки герой и се утвърди на върха

Марек вкара пет на Сливнишки герой и се утвърди на върха

В мач от 20-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига в Дупница  се игра мачът между отборите на Марек и Сливнишки герой (Сливница). Двубоят започна нервно. Виждаше се, че тимът от Сливница е дошъл мотивиран да спечели нещо, но това не им се отдаде. На легендарния стадион „Бончук” футболистите на Марек поднесоха поредна порция радост за своите любимци и ги накараха пет пъти да се изправят, за да ги поздравят за петте попадения във вратата на Димитър Симеонов от гостуващия тим.

В единствената си добра ситуация футболистите на Героя чрез бързоногия Йордан Тодоров, този път поставен на върха на нападението,  след недоразумение между защитата и вратаря на домакините успя да ги изпревари, бутна топката покрай стража, но беше под малък ъгъл и не успя да излъже Константин Костадинов. Отборът на домакините продължи да играе стабилно, като провеждаше атаките си най-вече по фланговете отляво чрез Христо Каймакански и отдясно чрез Александър Близнаков и Александър Башлиев. В 21-ва минута при пореден натиск пред вратата на гостите Милен Иванов обстреля противниковата врата, кълбото бе избито от Димитър Симеонов и Даниел Гогов хитро се провря между вратаря и защитник на гостите и го изпрати в мрежата за 1:0. До края на първата част на мача продължи обсадата на футболистите на Марек, но до нов гол не се достигна.

Много силно второ полувреме изиграха възпитаниците на Танчо Калпаков. В 51-ва минута Александър Башлиев отдясно насочи топката в наказателното поле на гостите и Георги Божилов от 3-4 метра я изпрати в мрежата на Димитър Симеонов за 2:0. Капитанът на Марек Александър Близнаков почувства болки в крака и бе сменен принудително с Росен Йорданов. При образцова атака на домакините, подета от Милен Иванов, последва пас към Георги Божилов, който шутира, вратаря на гостите изби кълбото, но то попадна в краката на Росен Йорданов, и той от 15-16 метра не сгреши за 3:0. Три минути по-късно Георги Божилов покачи на 4:0. В 74-та минута след пробив по десния фланг на Георги Божилов топката бе насочена към Николай Ганчев, който от 5-6 метра опъна мрежата на Димитър Симеонов за 5:0. До края на мача темпото на играта спадна чувствително и срещата се доигра.

„Няма как да не съм доволен от играта на момчетата след този резултат. Победихме един от добрите отбори в групата – този на Сливнишки герой. С тази победа оставаме първи в таблицата. В следващия  кръг ще гостуваме на третия отбор на ЦСКА-1948”, сподели Танчо Калпаков, старши треньор на мъжкия отбор на ФК Марек.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular