Thursday, May 2, 2024
HomeБизнесДупничанинът Александър Вуковски: За да пробиеш в малкия бизнес, се иска дисциплина

Дупничанинът Александър Вуковски: За да пробиеш в малкия бизнес, се иска дисциплина

С екипа ми се стремим към професионализъм, категоричен е собственикът на едно от набиращите популярност заведения за бързо хранене

Да развиваш малък бизнес в България е трудно. Това споделят редица млади предприемачи. Но дали трябва само да вярваш в собствените си качества, за да успееш? Ето един пример!

Александър Георгиев Вуковски е роден на 9 юни 1997 в град Дупница. Учил е в СОУ „Паисий Хилендарски“, а след това и в ПГ „Христо Ботев“. Днес е притежател на едно от заведенията за бързо хранене в града – Food Zone, намиращо се срещу „Фото Сашо“. Младият дупничанин има своя гледна точка за работата в областта на т.нар. „стрийт фууд“. Според него собственикът трябва винаги да се стреми към професионализъм и да мотивира персонала да постига същото.

Светлана ВИДИНСКА

– Сашо, разкажете ни за себе си. Какво мотивира един млад човек да се занимава с бизнес в провинциален град?

Казвам се Александър Вуковски и се занимавам с частен бизнес, свързан с храненето. Работата в провинциален град е изненадващо приятна, понеже е спокойно. Мотивира ме това, че близките ми живеят тук, да съм около тях е истински дар.

– Как започнахте своя бизнес?

Започнах след като инвестирах лични спестявания. Имам известен опит в кулинарията и прецених, че е време да започна да работя за себе си.

– Кои бяха най-големите ви трудности в началото и кои са сега?

В началото най-много ме затрудни сформирането на професионален екип. След като това обаче вече е факт, рядко се случва да се сблъскаме с затруднения.

Александър Вуковски

– Защо се насочихте към сферата на бързото хранене или т.нар. стрийт фуд? Обичате ли да готвите?

Обожавам да готвя. Това е, което ме прави щастлив. След като съм консултирал редица ресторантьори във и извън България прецених, че най-бърза възвръщаемост има в бързото хранене. Това е причината да се насоча към тази сфера.

– Консумацията на стрийт фуд в последните години се превърна в мода и начин на живот. Така ли е в Дупница?

Да определено, смятам че така е и в Дупница. Смело мога да кажа, че в нашия град стрийт фуд е и мода, и начин на живот.

– По колко време на ден прекарвате в работа?

В началото работех доста, с течение на времето и с развитието на способностите на персонала това се промени. Сега работя различно и само когато е необходимо присъствието ми в пицарията. Това да се довериш на екипа си, е свързано с успешния бизнес.

– Кое ваше качество ви помага, за да се справяте успешно със задачите си?

Никога не се отказвам. Досега не съм се сблъсквал с нещо, с което да не мога да се справя. Смятам, че именно това мое качество ми помага.

– Откъде черпите идеи, вдъхновение?

Разполагам с хора в екипа си, които са изключително иновативни, постоянно ме заливат с най-различни идеи. Определено те ме вдъхновяват.

– Според вас с какво привличате и задържате клиентите си?

Мое мнение е че, в нашия град липсва професионално отношение към клиента. Абсолютно всеки може да е любезен, но това най-често може да бъде и фалшиво. Единственото, към което се стремим аз и екипът ми е да предоставяме професионализъм. Това не само привлича нови клиенти, а и ги задържа.

-Случва ли ви се да се храните на други места, предлагащи street food?

Да случвало ми се е. Харесвам много едно от заведенията за бързо хранене в близост до общината.

– С какво се занимавате, когато не сте на работа?

Обичам да спортувам. Споделям мнението, че спортът е здраве.

– Какъв съвет ще дадете на започващите малък бизнес в сферата на бързото хранене?

Да са по-дисциплинирани, това е, което прави разликата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular