Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаМарек записа равенство 1:1 срещу дубъла на Славия в София

Марек записа равенство 1:1 срещу дубъла на Славия в София

Вместо победа поне с два гола разлика, дупничани постигнаха второ поредно реми

Ташко СУЛЬОТОВ

На стадион „Александър Шаламанов“ зрителите станаха свидетели на мач от 11-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между дубъла на Славия (София) и Марек от град Дупница. Явно треньорите на двата отбора Иван Иванов и Танчо Калпаков бяха разучили добре силните и слаби страни на противниците си и се водеше истинска битка на терена.

В 5-та минута след атака по десния фланг топката бе аташирана към Веселин Любомиров, който овладя майсторски кълбото, излъга изпречилия се защитник на домакините, но преди да стреля топката му бе избита в тъч. В 8-ма минута Милен Иванов центрира високо от корнер топката в наказателното поле на домакините, но нямаше кой от гостуващите футболисти да я отклони в посока Илиян Илиев. В 11-та минута Наско Кехайов навлезе отляво в наказателното поле на гостите, излъга двама от защитата на гостите и не успя да стреля, защото Боян Стойнев се изпречи навреме и изби кълбото от краката му. В 26-та минута Радослав Михалков насочи топката към Росен Йорданов в наказателното поле на домакините, но там вратарят Илиян Илиев го изпревари и улови кълбото. След 30-та минута футболистите на домакините се настаниха постепенно в половината на гостите, но атаките им не донесоха никакъв успех, защото отзад футболистите на Марек действаха безупречно. Четири минути по-късно капитанът на домакините Валентин Петров направи обиколка около наказателното поле на гостите, но не успя да пробие добре организираната защита на Марек и проигра положението. Три минути по-късно Николай Ганчев проби отляво, излъга трима от защитата на домакините, директно обстреля вратата на Илиян Илиев, но той улови топката. Последното чисто голово положение за полувремето бе в 42-ра минута, когато Николай Ганчев получи топката отляво в наказателното поле на домакините, но Мирослав Колев я изби.

Втората част на срещата стана много по-интересна. В 49-та минута при бърза контраатака на гостите последва центриране на Росен Йорданов и отбелязаният гол бе отменен заради засада. В 58-ма минута Николай Ганчев се озова в удобна позиция за стрелба и отблизо не бе точен срещу вратаря Илиян Илиев. В 69-та минута Веско Любомиров бе съборен вътре в наказателното поле на домакините и главният съдия Мартин Марков отсъди дузпа в полза на Марек. Опитният Георги Божилов уцели от бялата точка дясната странична греда зад вратаря Илиян Илиев и резултатът остана непроменен – 0:0. В 79-та минута при контраатака на гостите Кристиян Величков със страхотен шут от около 12-13 метра изпрати топката под плонжа на Пламен Младенов за 1:0. Това не отчая футболистите на Марек. Те продължиха да напират пред наказателното поле на домакините, като пропуск направи Георги Божилов. В даденото продължение при поредна атака на гостите Веселин Любомиров бе повален от вратаря на домакините Илиян Илиев и главният съдия Мартин Марков отсъди втора дузпа в мача за отбора на гостите. Този път Иван Калайджийски бе точен и резултатът бе изравнен – 1:1.

След мача старши треньорът на Марек Танчо Калпаков, който изразходва доста енергия и нерви в двубоя, сподели следното: „Първото полувреме проспахме идеята, с която смятахме да изненадаме отбора на домакините, като по време на тренировките тренирахме преса. През втората част на срещата променихме тактиката и нещата потръгнаха. Като цяло владеехме повече топката на терена. През първото полувреме имахме само една голова възможност, но не бяхме с точен мерника. През второто полувреме завишихме оборотите на игра на терена, имахме доста интересни слизания, чисти голови положения проиграха Анжело Кючуков, Симеон Димитров, Росен Йорданов, Николай Ганчев. Жалко, че Георги Божилов изпрати топката в страничната греда по време на изпълнението на първата дузпа. Втората дузпа също бе за поваляне на наш нападател, Иван Калайджийски бе безупречен и изравнихме резултата. В съблекалнята сред футболистите се усещаше, че победата е изпусната. Добро впечатление ми направи играта на младите футболисти на Славия ІІ. Голът в нашата врата беше при контраатака, когато бяхме оголени отзад. Чест прави на момчетата , че успяха да съберат сили и да се върнат докрай. Късметът ни покри, спечелихме една точка. През следващата седмица ще почиваме по програма и по-следващата ще играем срещу отбора на Чавдар в Етрополе”.
Марек: Пламен Младенов, Радослав Михалков, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Иван Калайджийски, Димитър Илиев, Милен Иванов, Росен Йорданов, Веселин Любомиров , Николай Ганчев, Георги Божилов (Анжело Кючуков, Симеон Димитров, Джордж Николов)

RELATED ARTICLES

Most Popular