Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПетричБеласица победи с 2:0 Дунав в Русе

Беласица победи с 2:0 Дунав в Русе

Ташко СУЛЬОТОВ
В мач от 13-и кръг за първенството на Втора професионална лига на градския стадион в Русе се срещнаха отборите на местния Дунав и Беласица (Петрич). В този двубой петричките футболисти играха много стабилно отзад и разчитаха напред само на контраатаки. И тактиката на треньорския щаб успя, защото при две от тях Запро Динев успя да простреля вратаря на домакините Цветелин Енчев. През първото полувреме това стана в 39-та минута след атака по левия фланг, подета от Аспарух Смилков, продължена от Айвън Ангелов, последва пас в наказателното поле на Дунав към непокрития З. Динев, който овладя кълбото и с прецизен шут изпрати топката в десния ъгъл за 0:1.

В 58-ма минута след центриране от ъглов удар в наказателното поле на домакините Запро Динев се оказа най-съобразителен и с глава изпрати топката в мрежата на Цветелин Енчев за 0:2.
В 50-та минута главният съдия показа втори жълт и червен картон на камерунеца Куфре Ета и отборът на Беласица остана с човек по-малко на терена почти цяло второ полувреме.

Опитите на футболистите на Дунав да променят резултата се оказаха неуспешни, защото Йордан Димитров на два пъти, Мирослав Будинов и Диян Димов отблизо не бяха точни срещу вратаря на гостите Кирил Георгиев. Центриранията от статични положения от страна на футболистите на Дунав в наказателното поле на гостите ставаха лесна плячка за добре организираната защита на петричките футболисти. Включиха се в игра през втората част на мача Христо Петров, Димитър Иванов, Симеон Бояджиев, Атанас Димитров и Мариян Вангелов на местата на Атанас Карачоров, Аспарух Смилков, Марти Таушанов, Айвън Ангелов и Запро Динев.
След мача старши треньорът на Дунав (Русе) Людмил Киров сподели следното: „Като цяло нашият отбор стоеше по-добре на терена, но почти нямаше футболист, който да не сгреши пред вратата на Беласица. Най-фрапиращи бяха пропуските на Йордан Димитров на два пъти, Мирослав Будинов, Никола Колев и капитана Диян Димов. Гостите имаха три ситуации и вкараха два гола. Червеният картон на техния футболист (става дума за Куфре Ета) беше заслужен, защото показа груба игра и влезе в конфликт с нашия футболист Стоян Предев. Гостите се бяха барикадирали яко отзад и от разчитаха напред само на контраатаки, две от които се оказаха успешни. Има още пет мача . Надявам се да направя селекция, каквато желая, и Дунав ще заеме полагащото му се място в таблицата”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular