Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаМарек излезе на първа тренировка с 21 футболисти

Марек излезе на първа тренировка с 21 футболисти

Точно в 11 часа в понеделник, 8 януари, отборът на Марек излезе на стадион „Бончук“ за първа тренировка от зимната подготовка за пролетния дял от първенството на Втора професионална лига. Преди това менче с вода за успех пред тях хвърли домакина на клуба Димитър Гущеров.


Треньори, футболисти и длъжностни лица от клуба, както и заместник кмета Бойко Христов, със запалени свещи присъстваха на водосвет за здраве и успехи, извършен от отец Радослав Ваклин.
Веднага след този ритуал зам.- кметът Бойко Христов отговори на въпросите от страна на представителите на медиите относно сегашната ситуация и бъдещето на футболния тим.

Бойко Христов

„Позицията на Община Дупница е изцяло в подкрепа на клуба – организационно, финансово. Разгледали сме всички договори със спонсорите. Кметът Първан Дангов вече има проведени разговори с фирми, които да оказват помощ за отбора. На мен е гласувано доверие да окажа нашата подкрепа. За момента няма притеснения, няма футболисти, заявили, че ще напускат. Все пак има няколко момчета, които искат да проведем разговор относно заплащане, премии и пр. Като Община сме заявили на играчите да не се притесняват за възнагражденията си и за в бъдеще. Няма да допуснем вариант Марек да не завърши участието си в първенството. Призовавам и феновете, които не са малко, да подкрепят клуба не само с билети. Все още не сме търсили нови хора, които да управляват клуба.

За момента най-важното за нас бе да направим среща с треньора Танчо Калпаков, който гарантира неговото оставане. Имахме среща и с футболистите. В някакъв етап ще има и ново ръководство. Проверяват се нещата документално. Тепърва предстоят разговори. Динамична е обстановката. Няма как от днес да излезем с нов ръководител“, заяви заместник-кметът.
Относно проектаза обновлението на стадион „Бончук“, той посочи: „Радостно е, че ще има ремонт на стадиона. Предстои разширяване на проекта и допълване на количествени сметки. Проектът е одобрен от Министерство на финансите и е за 2,4 млн. лв. Предстои оформяне на документацията. „Бончук“ ще придобие съвсем различен вид в сравнение с това, което е в момента. Осветление не е включено в количествените сметки. Но съм възложил на отдел Строителство да преценят дали ще можем да искаме такова. Предвидени за ремонт са самата сграда, съблекални, терена. Да се надяваме, че ако не сега, в бъдещ период ще изградим и осветление. Важното е, че вече се работи по проекта“, допълни Бойко Христов.

Снимки – Марек Завинаги

Първата тренировка на футболистите – 21 на терена, бе проведена под ръководството на старши треньора  Танчо Калпаков на помощния терен „Шмиргело”.
На този етап няма нови футболисти  в отбора на „Марек“. Ще се търсят такива на конкретни позиции. Има вариант за организиране на подготвителен лагер, но за такъв ще се преценява в движение.
Договорени са и няколко контролни срещи, които ще бъдат съобразени и с атмосферните условия, а именно:

На 17 януари срещу Струмска слава (Радомир);

На 27 януари срещу дублиращия отбор на ЦСКА 1948;

На 31 януари срещу Пирин (Благоевград);

На 7 февруари срещу Локомотив (София);

На 10 февруари срещу Рилски спортист (Самоков).

Стартът на зимната подготовка бе излъчен директно на фейсбук страницата „Марек завинаги“ и в канал YouTube благодарение на Емил Димитров.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular