Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Марек“: Имаме да си връщаме на „Септември“ (Симитли)

„Марек“: Имаме да си връщаме на „Септември“ (Симитли)

Дупничани още помнят как бяха порязани в мача през юли

„Марек“ е твърде амбициран да запише три точки при домакинството си на „Септември“ (Симитли) във второто поред дерби на Югозапада, което ще изиграе.
В събота дупничани загубиха с 0:2 от „Струмска слава“ в Радомир в друг мач срещу регионален съперник. Този път мотивацията у дупнишките футболисти е още по-голяма. Причината за това е загубата в Симитли с 1:2 в първия официален мач на марекчани след завръщането им в професионалния футбол.
Тогава „Марек“ беше видимо ощетен от съдиите при резултат 1:1, когато отбеляза гол в 70-ата минута. В ситуацията играч на „Септември“ с глава вкара топката в собствената си врата след центриране от фаул, но реферът Димитър Димитров го отмени заради много спорна засада. Дупничани побесняха от реферското решение, а капитанът Александър Близнаков получи жълт картон за протестите. В същия двубой дупнишкият клуб имаше и претенции за неотсъдена дузпа през първото полувреме за игра с ръка на защитник от домакините.
„Играхме много силно в първия кръг, когато загубихме с 1:2 в Симитли. Там имаше една грешка на съдията, който при 1:1 не ни призна втория гол, който отбелязахме, и бяхме ощетени по този начин. Имаме да си връщаме на „Септември“ (Симитли), защото там показахме много добър футбол, но си тръгнахме без точков актив. Късметът не беше на наша страна тогава, дано този път да е с нас“, коментира пред „Вяра“ треньорът на „Марек“ Васил Павлов.
Той и колегите му от треньорския щаб няма да могат да разчитат на бранителя Иван Влахов, който има лека контузия и не е включен в групата за мача. Добрата новина е, че няма други играчи с травми, както и че липсват наказани състезатели.
Двубоят е в сряда от 14,30 часа на стадион „Бончук“. Вчера работниците към съоръжението правеха всичко възможно да изчистят терена от натрупалия сняг, за да може да го приведат във възможно най-доброто състояние за игра.
От ръководството на „Марек“ отново ще организират томбола с награди за феновете си. Всеки закупен билет ще участва в жребия за специални награди. Победителите ще бъдат изтеглени след края на първото полувреме.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular