Thursday, May 2, 2024
HomeСпорт„Калабак” надви „Огражденец” с 4:0

„Калабак” надви „Огражденец” с 4:0

В коректна обстановка и на добър терен в село Самуилово се игра отложеният мач за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на местния „Калабак” и „Огражденец” (Кърналово). Около 300 души изгледаха този двубой, между които и фенове, дошли от Кърналово да наблюдават любимия си тим. При една от атаките си в 21-вата минута Васил Василев от отбора на домакините от 22-23 метра вкара красиво попадение в противниковата врата за 1:0. В 36-ата минута резултатът стана 2:0 за домакините, след като насочената топка рикошира във футболист на гостите. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През второто полувреме отново по-добрият отбор на терена бе този на домакините от Самуилово. Третия гол в срещата отбеляза Георги Стоименов, който бе изведен отляво около мястото на дузпата в наказателното поле на гостите и той не сгреши, прострелвайки успешно стража им. В 77-ата минута Васил Василев с глава след центриране отдясно накара вратаря на „Огражденец” (Кърналово) да вади за четвърти път топката от мрежата си.
Това бе последният мач за годината за отбора на „Калабак”. Независимо от загубата отборът на гостуващия тим от Кърналово остави много добри впечатления, защото бе даден шанс на много млади футболисти, които тепърва ще показват истинските си възможности.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular