Thursday, May 16, 2024
HomeСпорт„Марек” и „Беласица” влизат в директен сблъсък за първото място

„Марек” и „Беласица” влизат в директен сблъсък за първото място

Нови девет мача от 24-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига ще се изиграят в събота

Дербито на кръга ще бъде на дупнишкия стадион „Бончук”,

където ще се срещнат лидерът във временното класиране „Марек” с 52 точки и третият „Беласица” (Петрич) с 48 точки, но с един мач по-малко. Нагласата на „Марек” е само и единствено за победа. В този мач наставникът на дупничани Светльо Георгиев няма да може да разчита на капитана Александър Близнаков, който бе наказан с  един мач за натрупани жълти картони. Под въпрос до последно ще бъде и участието на Джордж Николов, който вече един месец е извън сметките на наставника си, но през седмицата започна леки занимания.
Отборът на „Беласица” пък няма да бъде ръководен от резервната скамейка от старши треньора Саша Симонович поради заболяване. Функциите му ще бъдат поети от помощника Ивайло Хаджигаев. Със сигурност от сметките отпадат наказаният за две официални срещи заради натрупани девет жълти картона Александър Смилков. Изтекоха наказанията на Симеон Бояджиев и Иван Марчев и те със сигурност ще бъдат на разположение на треньорския щаб за мача срещу „Марек”. „Предстои ни изключително тежък мач срещу временния лидер в групата – „Марек” от град Дупница. Готвихме се много сериозно и отговорно за това дерби. Надявам се с новата схема на игра, която ще приложим, да затрудним максимално домакините. Познаваме силните и слабите страни на отбора на „Марек”. Имат бързи крила в лицето на Димитър Панталеев и Веско Любомиров, също и опитният Васил Калоянов се представи на ниво в изминалия мач срещу „Оборище” (Панагюрище) и бе в основата за постигането на победата с 3:2 на стадион „Бончук”. Ако искаме да излезем с чест от този двубой, трябва футболистите, на които ще бъде гласувано доверие, да покажат петрички дух, да се раздадат докрай и да надиграят отбора на домакините”, споделиха от треньорския щаб на „Беласица”.

На стадион „Орчо войвода” в Панагюрище

 

ще се срещнат отборите на местния „Оборище” и „Ботев” (Ихтиман). Двубоят ще бъде между 6-ия с 34 точки и 7-ия с 32 точки. Този мач ще е за престиж и при победа на домакините запазват позициите си във временното класиране, а при загуба ще разменят местата си с отбора на гостите. И в двата отбора няма наказани и контузени футболисти и се очаква да се изиграе един добър и качествен мач.
На стадиона във Владая местният „Гранит” ще домакинства на „Балкан” (Ботевград). Старши треньорът на гостите Иван Редовски сподели, че им предстои тежък мач на лош терен, в който няма да могат да вземат участие петима футболисти заради контузии – Ангел Ангелов, Дейвид Йорданов, Павел Петков, Здравко Атанасов – капитан, и Емил Колев. „На домакините са необходими точки за оцеляването и очаквам агресивна игра, дай Боже в рамките на позволеното. От началото на пролетния дял на първенството постигнахме четири победи и само един равен мач в Гоце Делчев, който също можехме да спечелим. Надявам се в събота да запишем нова поредна победа”, допълни Редовски.

На стадион „Свети Петър” в Банско

 

ще се срещнат отборите на едноименния тим и „Вихрен” (Сандански). В отбора на гостите няма да играят вратарят Веселин Ганев заради контузия, а централният нападател Методи Костов ще бъде под въпрос до последно. Отборът на „Вихрен” в момента дели първото място във временното класиране с 52 този наравно с отбора на „Марек” (Дупница) и друга алтернатива за старши треньора Петър Златинов освен победа няма, за да се запази първото място. В отбора на „Банско” няма да вземе участие в този мач наказаният Йордан Лечов. „За нас всяка спечелена точка е ценна, защото сме обявили целта, поставена от ръководството, а тя е оцеляване в групата. Ще ни бъде изключително трудно, защото отборът на „Вихрен” е изграден от много опитни футболисти и за да останат на върха, ще трябва да победят и нас като домакини. В момента теренът на стадион „Свети Петър” е затрупан от сняг. Ще се положат максимум усилия за неговото почистване за съботния двубой. Съществува вероятност този мач да се играе на друг терен, ако стадион „Свети Петър” не се подготви за нормална игра. Излизаме максимално мобилизирани срещу единия от водещите отбори в групата”, сподели Георги Иванов от треньорския щаб на ФК „Банско”.

На градския стадион в Гоце Делчев

 

местният „Пирин” ще домакинства на „Надежда” (Доброславци). Мач без значение за двата тима. „Пирин” (Гоце Делчев) е 9-и с 30 точки, а „Надежда” (Доброславци) – 11-и с 26 точки. Очаква се този мач да се играе без всякакво напрежение и да победи по-добрият на терена.

В Етрополе петият във временното класиране

„Чавдар” с 38 точки ще домакинства на 17-ия с 12 точки отбор на „Велбъжд” (Кюстендил). Този мач ще бъде за престиж за отбора на домакините, след като загубиха неочаквано предишния си домакински мач срещу „Вихрен” (Сандански). За отбора на гостите всяка точка е ценна, но едва ли ще може да достигнат до нещо значимо в този двубой.
Старши треньорът на „Чавдар” (Етрополе) Красимир Стоев сподели, че официалният терен с естествено тревно покритие е затрупан от сняг и при това положение е възможно съботният мач да се играе на този с изкуствено покритие, на който играят официалните си срещи отборите от ДЮШ на клуба.
На стадион „Искър” в град Самоков 13-ият с 21 точки отбор на „Рилски спортист” ще приеме 16-ия с 15 точки „Перун” (Кресна). Отборът на гостите ще се лиши от участие в този мач на контузения Борислав Станчев. Всички останали футболисти са на разположение на наставника си Благовест Ангелов. Последният сподели, че с нищо не ги превъзхожда отборът на домакините и познават играта им.
„Ако играем така, както бе в изминалия кръг срещу „Велбъжд” (Кюстендил) и срещата се ръководи както го направи в изминалата събота Георги Николов, то няма да имаме проблеми да се завърнем с успех в Кресна след този мач”.

На стадион „Осогово” в Кюстендил

 

едноименният отбор, заемащ 4-то място с 45 точки, ще домакинства на 12-ия с 25 точки „Пирин” (Разлог). „Няма да мога да разчитам на наказания Кирил Вълов и контузените Евгени Зюмбулев и Христо Кирев. В изминалата събота не успяхме да спечелим трите точки срещу „Беласица” (Петрич), което не бе добре и за двата отбора. Продължаваме да се борим по честен начин за челото в таблицата”, сподели Николай Николов-Чезето – старши треньор на ФК „Кюстендил”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular