Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендил13 шурикени завоюваха 22 медала на Купа „Цар Калоян”

13 шурикени завоюваха 22 медала на Купа „Цар Калоян”

Кюстендилският клуб се нареди втори в крайното класиране

Отлично представяне направиха каратеките на “Шурикен” (Кюстендил) на първия турнир по олимпийско карате във Велико Търново – Купа „Цар Калоян”. В надпреварата участваха над 250 състезателя от 20 клуба, като шурикените бяха 13. Те успяха въпреки това да се класира на 2-ро място в крайното класиране със спечелените 22 медала – 12 златни, 2 сребърни и 8 бронзови.

Ивайло Адвокатов стана първи на ката, а Анабел Костова грабна 2 златни отличия и на ката, и на кумите. Златни медала на ката спечелиха Николай Митов и Георги Матуски, на кумите това стори Християн Стоянов. Матей Николов стана първи на кумите и трети на ката. Злато на ката и за Александър Митов, който прибави и сребро на кумите. Първо място на кумите и трето на ката за Борис Йорданов, а Денис Априлов спечели злато на ката и бронз на кумите. Божидар Георгиев е 2-ри на ката и 3-ти на кумите. Два бронзови медала в двете дисциплини завоюва Микаела Крумова. Трети места на ката и за Роберто Христов и Борис Иванов.

На отборно ката 2011 г. – 1-во място за Роберто Христов, Александър Митов и Борис Йорданов. Първо място на отборно ката 2012 и за Матей Николов, Николай Митов и Божидар Георгиев.

„Поздравления за всички деца. Много сме доволни от представянето на нашите състезатели. За пореден път доказахме, че дори и с 13 деца сме един от водещите клубове”, заявиха от клуба.

Краси ЦЕНКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular