Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаМарек надигра Гранит (Владая), Кюстендил триумфира срещу Славия 2

Марек надигра Гранит (Владая), Кюстендил триумфира срещу Славия 2

Ташко СУЛЬОТОВ

Две победи записаха дупничани и кюстендилци в последните предсезонни контроли в Югозапада.
Във Владая отборът на Марек успя да надиграе местния Гранит, но отбеляза само едни гол, дело на Георги Божилов в 17-та минута. Опитният футболист успя майсторски да прехвърли вратаря на домакините за 0:1.
През второто полувреме отново възпитаниците на Танчо Калпаков бяха тези, които дирижираха играта на терена и по-често се озоваваха пред противниковия страж. В 60-та минута Анжело Кючуков-младши озори вратаря Минев след топовен шут. 15 минути по-късно отново се повтори същия сценарий между двамата. В 79-та минута Радослав Михалков се включи на скорост по десния фланг, беше изведен, овладя кълбото, навлезе в наказателното поле, стреля от движение, но не успя да порази вратата на домакините.
Напълно заслужена бе победата за отбора на Марек. С играта си в контролните срещи футболистите на Марек показаха, че ще бъдат един от основните кандидати за атакуване на първото място през новото първенство на ЮЗ трета лига, даващо право за влизане във втора професионална лига.
На стадион Осогово в Кюстендил възпитаниците на Мартин Йорданов победиха с 4:1 дублиращия отбор на Славия София. Срещата започна с натиск на домакините. Главният съдия видя нарушения при отбелязване на двете попадения на Жулиян Манолов и Даниел Гогов и естествено не ги зачете. В 21-ва минута Станислав Благов центрира остро отдясно в наказателното поле на гостите и Манолов с крак откри за 1:0. В 35-та минута Гогов със самостоятелен пробив скъса защитата на гостите и насочи кълбото в далечния ъгъл за 2:0. В самия край на полувремето главният съдия Антон Арсов отсъди дузпа за гостите, която бе реализирана за 2:1.
Второто полувреме бе много силно за отбора от Кюстендил. В 68-ма минута Христо Младенов със самостоятелен пробив отбеляза красиво попадение за 3:1. Шест минути преди края на мача след изпълнение на ъглов удар 17 годишният юноша Денислав Панев с глава покачи на 4:1. „Отличен завършек на контролите от лятната подготовка. Много се стараха момчетата. С нетърпение чакаме старта на първенството, посрещайки Вихрен Сандански на стадион Осогово“, сподели Мартин Йорданов.

Снимка: Спортал

RELATED ARTICLES

Most Popular