Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградСептември (Симитли) с две победи в две контроли

Септември (Симитли) с две победи в две контроли

Ташко СУЛЬОТОВ

Възпитаниците на Стефан Гошев от Септември (Симитли) спечелиха двете си контролни срещи преви първенството на ЮЗ Трета група, изиграни в изминалия петък на два различни терена.
В град Рила отборът на Септември победи U-19 на Пирин –(Благоевград) с 2:1. Головете за отбора на Септември отбелязаха Кристиян Йорданов в 23-та минута след извеждане от Милен Войнов, и Мартин Гръчки в 4-та минута. Почетното попадение за отбора на младите орлета бе дело на Любомир Тодоров.
Старши треньорът на Септември Стефан Гошев сподели, че двата отбора са си разделили по едно полувреме и че 90 % от неговия тим в този мач са били момчета на 18 и 19-годишна възраст, като само Димитър Благов и Димитър Митов са били по-опитни.
Наставникът на Пирин Илко Христов сподели, че пропуските на Любомир Тодоров, Асен Георгиев, Робърт Ангелов и Станислав Бачев са основната причина отборът да не излезе с чест от двубоя. Загубата той отдава на неопитността на младите футболисти, които проявяват неточност в завършващата част на атаката. В другия мач Септември (Симитли) премери сили срещу Септември ІІ София на стадиона в Герман. Срещата започна добре за гостите от Симитли. В 3-та минута Лъчо Давков изведе отлично Николай Хаджиниколов – Хаджи и резултатът бе открит за 0:1. В 21-вата минута Кристиян Михайлов разтресе дясната странична греда зад стража на домакините. В 27-мата минута Хаджи от ъглов удар изви топката в наказателното поле на Септември и Боби Сандев се оказа най-съобразителен за 0:2. През втората част на мача отново по-добрият отбор на терена бе този на симитличани. Крум Николов и Даниел Топузов изскочиха сами срещу вратаря на домакините, но не успяха да го прострелят. На два пъти бранителят на Септември по невероятен начин отрази ударите на Хаджи и Крум Николов.

RELATED ARTICLES

Most Popular