Friday, May 17, 2024
HomeСпорт„Марек Юнион-Ивкони” взе само един гейм от ЦСКА в София

„Марек Юнион-Ивкони” взе само един гейм от ЦСКА в София

Дупничани напуснаха първата осмица в класирането

 

„Марек Юнион-Ивкони” претърпя поражение с 1:3 (18:25, 22:25, 25:21, 20:25) гейма при визитата си на ЦСКА.
Първият гейм на последната среща от 19-ия кръг на Суперлигата започна точка за точка, преди домакините да дръпнат с 12:9, когато Владимир Станков застана на начален удар. След това „червените” дръпнаха с 21:15 при силния сервис на Тодор Костов и успяха да затворят първата част.
Дупничани започнаха втория гейм по-добре и имаха аванс от 4 точки в началото му. „Армейците” обаче направиха силна серия и успяха да поведат с 9:6, като ЦСКА записа 7 поредни точки, а Венци Георгиев се отличи с два аса. Столичани контролираха събитията на игрището до края на гейма и го затвориха при 25:22.
„Марек Юнион-Ивкони” показа много по-добра игра в третата част и затрудни посрещането на домакините със силния си сервис. Дупничани поведоха с 20:15, което наложи влизането в игра за ЦСКА на ветерана Ивайло Стефанов. „Червените” се доближиха само на точка, но марекчани удържаха и след ас на Иван Боб Онгом за 24:21 геймът беше спечелен.
Силите на дупнишкия клуб обаче не стигнаха за нещо повече и в четвъртата част ЦСКА отново задаваха темпото на игра и в крайна сметка спечелиха чисти три точки.
Диагоналът на столичани Венцислав Георгиев стана топреализатор на срещата със 17 точки (2 аса), а Пламен Шекерджиев и Христо Цветанов добавиха по 13 пункта. За „Марек Юнион-Ивкони” Светослав Иванов реализира 15 точки, Иван Боб Онгом завърши двубоя с 14.
След поражението тимът от Дупница се смъкна с една позиция надолу в класирането и вече е на 9-о място, което не дава право на участие в плейофите след края на сезона. Момчетата на Виктор Карагьозов имат 19 точки, колкото има и осмият „Дунав”, но са с една загуба повече от русенци.
В следващия си мач дупничани приемат в своята зала петия „Монтана”. Двубоят е насрочен за 1 март, петък, от 18,15 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular