Thursday, May 2, 2024
HomeСпортЮношите на „Марек Юнион-Ивкони” с феноменален обрат срещу „Левски” в София

Юношите на „Марек Юнион-Ивкони” с феноменален обрат срещу „Левски” в София

  • Волейболистите от Дупница са на крачка от класиране на финалния турнир, където се събират осемте най-добри тима в страната

    Юношите старша възраст на „Марек Юнион-Ивкони” записаха изключително ценна победа с 3:2 гейма над „Левски” в София. Дупничани загубиха първите два гейма, но след това проявиха страхотна воля и характер, обръщайки мача. С постигнатия феноменален обрат възпитаниците на наставника Радослав Асенов направиха много важна крачка по пътя към класирането си на финалния турнир, където сили ще премерят осемте най-добри отбора в страната.
    „Получи се доста оспорван мач, изходът от който можеше да се развие по друг начин. След като първия гейм водехме 11:4, го загубихме 23:25. След това отборът на „Левски” спечели и втория гейм. Третата и четвъртата част заработи нашият сервис, както и контраатаката ни и това даде резултат за спечелването им. В тайбрека при 8:6 за нас разменихме игрищата и тогава се получи леко разконцентриране в нашия отбор. „Левски” се възползва от това и поведе с 10:8, но в крайна сметка ние спечелихме с 15:13. Нашият отбор искаше повече победата и я заслужи. Интересното е, че този сезон печелим втори мач с дефицит от 2 гейма, и то и двата мача бяха срещу отбора на „Левски”. Тази неделя сме домакини на отбора на „Славия”. При победа ще се класираме на финалния турнир, а именно най-добрите 8 отбора на България, каквато е и нашата цел”, каза пред „Вяра” старши треньорът на юношите на дупничани Радослав Асенов.
    „Марек Юнион-Ивкони” ще посрещне „белите” от София в неделя от 14 часа в зала „Спортна” в Дупница. Ако запише победа, дупнишкият клуб ще си осигури присъствието на турнира, където ще се изправи срещу най-добрите 8 в страната.

RELATED ARTICLES

Most Popular