Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаМетоди Чимев: Да дадем своя глас за светъл хоризонт пред Дупница

Методи Чимев: Да дадем своя глас за светъл хоризонт пред Дупница

Уважаеми жители на община Дупница, уважаеми съграждани, приятели,

Остават броени часове до втори тур на изборите. Не просто избори, а решителен момент, в който вие ще определите пътя за общината, за града, за себе си, за младите.

Път не само за утре и за следващите четири години, а в дългосрочен план.

До момента Дупница, макар и с нейните си недостатъци – осъзнавам ги, живееше в демокрация и спокойствие.

Дишаше! Дишаше, без ограничения на права, без размахване на пръст, без умишлени скандали, без всяване на смут.

Дупница дишаше и живееше, движейки се напред – да, понякога по-бавно, понякога бързо, но не спираше развитието си, разчитайки на стабилна хазна, на чисти взаимоотношения и следвайки демократичните ценности и правила.

За тези 12 г. преодоляхме завещаната ни финансова катастрофа – заменихме я с дисциплина и стабилност. Благодарение на тях бяхме от малкото Общини, които в последните четири години преминаха леко през ограниченията на пандемията, политическия хаос на национално ниво и страховитата инфлация.

Преминахме така, че не само вие, гражданите, да не усетите тежестта, но и да получавате постоянна подкрепа.

За тези 12 г. елиминирахме модела политиката да бъде ползвана за натягане на напрежение, саморазправа, въвличане на гражданите в противоборства и скандали. Винаги сме спазвали добрия тон и никога не сме ползвали публичното пространство за разпространяване на манипулации, за внушаване на страх и паника.

Строихме! Въпреки, че последните четири години бяха белязани от пандемията и стагнация, не спряхме да строим и да изпълняваме ремонти и обновления по инфраструктурата,  базите на училищата, детските градини, включително цели квартали и паркове. И всичко това се случи по начин, който не е правен в годините назад.

Затворихме най-голямата язва на Дупница – старото сметище, изпълнявайки най-сложния и тежък проект, осъществяван в България.

Непрестанни са инициативите ни за духовното и културно развитие на Дупница и общината. Отворихме вратите на нова, модерна и приветлива художествена галерия. Съживихме дейността на театъра, насърчаваме израстването на децата и младежите чрез спорт и изкуство. Посрещаме непрестанно хора на изкуството от България и чужбина, но и оказваме подкрепа на местните творци и автори.

Всичко това е пред вас, уважаеми съграждани. И затова сега заставам спокойно пред вас и ви питам – този път ли искате да продължим? Този път ли ще продължим?…. Или ще се върнем назад към черната дупка на едно червено, провалено управление на скандали и нищоправене.

Вие решавате – демократична и развиваща се Дупница или Дупница на застой, популизъм и реваншизъм. Да, знам, че в неделя ни трябва много, но срещнахме подкрепа и не сме сами!

Вярвам, че свободните граждани, демократите, носителите на съзидателната сила, активните хора са способни на чудеса, особено когато са призвани да защитят своята свобода и достоен живот. Да защитят демокрацията и пътя на прогреса. И да го направят не само за следващите 4 г., а в дългосрочен план. Насила може да се вземе, но не и да се даде! Приканвам ви в неделя всички да отидем пред урните и да дадем своя глас за светъл хоризонт пред Дупница.

Ваш, Методи Чимев

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

Comments are closed.

Most Popular